EğlenceManşetler

Netflix Stranger Things dünyasından başka hikayeler anlatacak

stranger things netflix

Stranger Things’in dördüncü sezon bölümleri kısa süre önce Netflix izleyicileriyle buluşmuştu. Sezon birer film uzunluğundaki iki bölümle tamamlanmıştı. Dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler, final sezonu olacak beşinci sezon için hazırlanmaya devam ederken, bir taraftan da gelecek projeler üstünde çalışmaya başlamış durumda.

Matt ve Ross Duffer, Netflix’le yaptıkları iş birliği çerçevesinde yeni bir yapım şirketi kurdu. Upside Down Pictures adını taşıyan bu yeni şirketi Ozark ve Orphan Black’te yapımcı olarak görev yapan Hilary Leavitt yönetecek.

Netflix’ten yapılan açıklamada, bu yeni şirketin hedefi şu şekilde anlatılıyor: “Upside Down Pictures, Duffer Kardeşler’e büyürken kendilerine ilham veren tarzda hikayeler oluşturma imkanı verecek. Bu hikayeler doğal ve doğaüstünün buluştuğu güzel kavşaklarda geçecek ve kalp daima kötümserliğe karşı galip gelecek.”

Sıradaki projelerden bazıları da şimdiden açıklanmış duruma. Bu projelerin en ilginci, Stranger Things dünyasında geçen bir tiyatro oyunu olacak gibi görünüyor. Oyunun yönetmenliğini Emmy ve Tony ödüllü Stephen Daldry üstlenecek. Buna ek olarak, yan bir hikayenin anlatılacağı bir dizi de Netflix’te izleyicilerle buluşacak.

Upside Down Pictures’ın tüm yapımları Stranger Things ile ilgili olmayacak. Duffer Kardeşler, popüler anime Death Note’u canlı bir diziye dönüştürecek. Ayrıca iki farklı dizi projesi de Upside Down Pictures’ın gelecek planları arasında yer alıyor. Bunlardan birini Dark Crystal: Age of Resistance’ın yaratıcıları hazırlayacak. Diğeri ise Stephen King ve Peter Straub’un imzasını taşıyan The Talisman’in uyarlaması olacak.

İLGİLİ HABERLER