Eğlence

Stranger Things 4’ün toplam izlenme süresi 1 milyar saati geçti

stranger things 4

Stranger Things 4, Netflix‘in toplam izlenme süresi 1 milyar saati geçen ikinci yapımı oldu. Dizinin dördüncü sezonunun ilk kısım bölümleri mayıs ayının sonunda yayınlanmıştı. 27 Mayıs’tan bu yana yayınlanan dokuz bölümün toplam izlenme süresi 1.15 milyar saati buldu. Dizi sadece geçtiğimiz hafta sonu 301 milyon saat izlendi.

Stranger Things 4, bu performansıyla Netflix’in en çok izlenen sezonlar sıralamasında Squid Game’in ilk sezonunun ardından ikinci sıraya yerleşti. Netflix’ten verilen bilgiye göre, dizi geçtiğimiz hafta sonunda 93 ülkede Netflix’in Top 10 listelerindeydi.

Yeni sezonun gördüğü ilgi, dizinin eski sezonlarına da izleyici kazandırmışa benziyor. Dizinin dört sezonunun tamamı Netflix’in geçtiğimiz hafta sonu en çok izlenen altı şovu arasına girmeyi başardı. Bu listeye Stranger Things dışında girebilen tek dizi Umbrella Academy oldu.

Netflix’in izleyici ölçme sisteminin kafa karıştırıcılığı ve tuhaflığıyla kötü bir şöhrete sahip olduğu söylenebilir. Şirket bir dizi yayınlandıktan sonra ilk 28 gün boyunca ne kadar izlendiğini takip ediyor. Ancak bu sayılar bölümlerin yayınlanma şekline, uzunluklarına ve bir takım başka faktöre göre değişiyor.

Stranger Things’in başarısı, listenin zirvesindeki Squid Game’in ne büyük bir iş başardığını gözler önüne seriyor. Stranger Things 4 toplam uzunluk itibarıyla Squid Game’i saatlerce geride bırakıyor. Buna ek olarak, Netflix dizi için büyük bir pazarlama kampanyası yürütmüştü. Yine de, Squid Game 1.65 milyar saat izlenme süresiyle zirvedeki yerini koruyor.

Stranger Things’in Squid Game’i yakalaması hâlâ ihtimal dahilinde. Ancak Netflix’in sayılarından yakında dizinin ilk kısım bölümlerinin çıkacağını belirtmek gerekiyor. Yine de, yayınlanan son iki bölümün birer film uzunluğunda olması Stranger Things’in zirve şansını artırıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, Netflix’in ölçüm sistemi oldukça garip.

Stranger Things 4, Netflix’in son zamanlarda en çok konuşulan işleri arasında başı çekerken; bir taraftan da klasik şarkıları yeni dinleyicilerle buluşturuyor ve eski dinleyicilerine de yeniden hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER