Eğlence

Netflix Stranger Things’in VR oyununu duyurdu

stranger things vr

Netflix ve geliştirici Tender Claws, Stranger Things VR oyununun 2023 kışında ana VR (sanal gerçeklik) platformlarında oyuncularla buluşacağını açıkladı. Konuyla ilgili duyuru “Stranger Things Günü” kapsamında yapıldı.

İki şirket tarafından verilen bilgiye göre, VR oyununda oyuncular dördüncü sezonun kötü karakteri Vecna’yı kontrol edecek. Oyuncular Vecna’nın Eleven ve Hawkins’ten intikam almasına yardımcı olmaya çalışacak.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “VR’daki bu Stranger Things deneyimini Vecna olarak oynayın. Bilinmeyen gerçeklerin kaşifi olun. Eleven ile Hawkins’ten intikam alırken akılları işgal edin ve büyüyle kabusları çağırın. Tender Claws tarafından geliştirilen bir psikolojik korku ve aksiyon oyunu olan Stranger Things VR, 2023 kışında önemli sanal gerçeklik platformlarında oyuncularla buluşacak.”

Stranger Things VR Netflix’in ilk Stranger Things oyunu değil

Tender Claws, Virtual Virtual Reality 1 ve 2 gibi oyunları geliştirmişti. Şirketin internet sitesinde verilen bilgiye göre, “mobil AR sanal evcil hayvan” Tendar ve “kapsayıcı tiyatral maceralar” olarak tanımlanan The Under Presents ve Tempest da stüdyonun portföyündeki çalışmalar arasında yer alıyor.

Stranger Things VR, Netflix’in çıkardığı ilk Stranger Things oyunu değil. Şirket daha önce Stranger Things: The VR Experience ve Stranger Things 3: The Game gibi oyunları da oyuncularla buluşturmuştu. Dizinin popülaritesini sonuna kadar kullanan Netflix’in benzer bir politikayı diğer içerikleri için de uygulamayı planladığı biliniyor.

İLGİLİ HABERLER