EğlenceManşetler

Netflix şifre paylaşımını engellemeye yönelik adımlarını önümüzdeki aylarda getiriyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix şifre paylaşımı dönemi yakında sona erecek. Şirket perşembe günü açıkladığı kazanç raporunda 2023’ün ilk çeyreğinin sonuna doğru şifre paylaşım kurallarını “daha geniş çapta” uygulamayı planladığını duyurdu.

Netflix, “Kullanım şartlarımız Netflix’in kullanımını bir hane halkıyla sınırlasa da, bunun hesaplarını daha geniş bir şekilde paylaşan üyeler için bir değişiklik olduğunun farkındayız” diyor. “Ücretli paylaşımı kullanıma sunarken, birçok ülkedeki üyeler, Netflix’i birlikte yaşamadıkları kişilerle paylaşmak isterlerse ekstra ödeme seçeneğine de sahip olacak.”

Ayrıca şirket, CEO Reed Hastings’in şirketi 25 yıl yönettikten sonra istifa ettiğini ve bayrağı zaten eş CEO olarak görev yapan Ted Sarandos ile Netflix’in eski COO’su Greg Peters’a devredeceğini duyurdu. Hastings şirketten tamamen ayrılmıyor, bunun yerine yönetici koltuğu rolünü üstlenecek.

Netflix şifre paylaşımı engelleme girişimlerini başlattığında, her ülke pazarında bir miktar “iptal tepkisi” beklediğini, ancak ek hesaplar için ödeme yapan kişilerin uzun vadeli faydalarının “genel gelirde artış” ile sonuçlanacağını söylüyor. Fiyatlandırma veya belirli bir tarih hakkında herhangi bir bilgi vermiyor, ancak “2023’ün ilk çeyreği sonlarında” ibaresi değişikliğin nisan ayına kadar veya bu ay içinde yürürlüğe girebileceğini öne sürüyor.

Aslında bu son uzun zamandır bekleniyor. İçerik yayın devi geçtiğimiz ekim ayında, kullanıcıların profillerini kolayca transfer etmelerini sağlayan özelliğini kullanıma sundu. Bu hizmet, kullanıcıları şu anda bir arkadaşları veya aile üyeleriyle paylaşıyorlarsa kendi hesaplarını açmaya teşvik ediyor. Ayrıca Netflix hesabınızı kullanarak cihazları uzaktan yönetmenize ve istenmeyen arkadaşlarınızı veya aile üyelerinizi hesabınızdan çıkarmanıza olanak tanıyan yeni bir aracı kullanıma sundu.

Netflix, Güney Amerika’da şifre paylaşımını engellemenin çeşitli yollarını zaten test ediyordu. Şirket, hesabı kullanan birinin evlerinin dışında yaşadığını tespit ederse Şili, Kosta Rika ve Peru’daki kullanıcılardan, ekstra bir alt hesap için ödeme yapmalarını istemeye başlamıştı. Geçtiğimiz ayında, Rest of World tarafından yayınlanan bir haber, bu şifre paylaşımına karşı testin pek de iyi gitmediğini öne sürüyordu. Peru’daki aboneler, politika hakkında resmi olarak bilgilendirilmediklerini ve uygulama düzeylerinin kullanıcılar arasında farklılık gösterdiğini belirtti.

Ayrıca hizmet; Arjantin, El Salvador, Guatemala, Honduras ve Dominik Cumhuriyeti’ndeki kullanıcıların, abonenin ana evinin dışında yaşayan herkes için ek “evler” satın almasına da izin vermeye başladı. Abone sayısındaki artış yavaşlamaya devam ederken, şifre paylaşımına yönelik kısıtlamalar, Netflix’in yatırımcıları memnun etmek için kullandığı yöntemlerden yalnızca biri olma özelliğini taşıyor. Netflix, 2022’nin dördüncü çeyreğinde yaklaşık 7,6 milyon yeni küresel abone kaydettiğini bildirdi. Bu sayı, analist beklentilerini aşıyor, ancak geçen yılın yaklaşık aynı zamanlarında eklediği 8,2 milyon aboneye göre yine de hafif bir düşüşü temsil ediyor.

2023, içerik harcamalarını 17 milyar Amerikan doları ile sınırlamaya devam edecek Netflix için daha az heyecan verici bir yıl olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER