Eğlence

Netflix Narnia Günlükleri kitaplarının dizi ve film haklarını aldı

netflix narnia gunlukleri

Netflix Narnia Günlükleri dünyasında geçen yeni dizi ve filmler çekmek için serinin haklarını satın aldığını açıkladı. Hâlihazırda ortada senaryo veya yayın tarihleri konusunda somut detaylar olmasa da, yapılan anlaşma Netflix’e serideki yedi kitabı kullanarak dilediği içeriği oluşturma hakkını veriyor. Narnia Günlükleri Netflix’in tüm haklarını aldığı ilk kitap serisi olma özelliğini de taşıyor.

Netflix anlaşmayla birlikte Narnia Günlükleri projelerinde görev yapacak yapımcıları da açıkladı. Er Ryan’ı Kurtarmak filminin yapımcılarından Mark Gordan, daha önce yayınlanan üç Narnia Günlükleri filminin yapımcılarından Douglas Gresham ve henüz vizyona girmeyen Narnia Günlükleri: Gümüş Sandalye filminin yapımcısı Vincent Sieber, projede Netflix ile birlikte çalışacak.

Douglas Gresham, Netflix ile yapılan anlaşmayla ilgili olarak Narnia Günlükleri’nin resmi Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın dört bir yerinden insanların daha fazla Narnia’ya görmeyi beklediğini bilmek muhteşem. Yapım ve dağıtım teknolojisindeki gelişim de bizim Narnia maceralarını dünyanın her yerine iletmemizi kolaylaştırıyor. Netflix her yere ve herkese erişmek için en uygun araç olarak görünüyor.”

Netflix Narnia Günlükleri ile Amazon’a yanıt mı veriyor?

Netflix Narnia Günlükleri gibi gişe başarısı kanıtlanmış bir serinin haklarını satın alarak önümüzdeki dönemde kendisini bekleyen bir rekabet için de güç kazanmışa benziyor. Çevrimiçi video servisi pazarında Netflix’e meydan okuyan Amazon Prime Video, Yüzüklerin Efendisi serisinin haklarını satın alarak güçlü bir koz elde etmişti. Bu açıdan Narnia Günlükleri’nin Netflix’in Amazon’a yanıtı olduğunu söylemek çok yanlış bir önerme olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER