Eğlence

Netflix bazı dizi ve filmler için indirme sayısı sınırı uyguluyor

netflixNetflix geçtiğimiz yılın sonlarında çevrim dışı izleme desteğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu özellik, sıklıkla uçakla seyahat edenleri ve günün önemli kısmını metroda geçirenleri bir hayli memnun etmişti. Ancak şirket bu özelliği sunarken bazı küçük kısıtlamalar uygulamaktan da geri kalmamıştı.

İndirilen dizi ve filmlerin izlenebilmesi için bir “son izleme tarihi” olması ve Android cihazlarda microSD karta depolama konusunda kısıtlı destek uygulanması, şirketin uyguladığı ilk önlemler olmuştu. Netflix bu listeye yeni bir kısıtlama daha eklemiş gibi görünüyor.

Popüler çevrim içi video servisi, bazı dizi ve filmlerin çevrim dışı izleme amacıyla indirilmesine sayı sınırı getirdi. Android Police’te yer alan habere göre, kullanıcılar indirilme kotasına yaklaşan içerikler hakkında önceden bilgilendiriliyor. Sınıra ulaştıktan sonra içerik indirilmeye çalışıldığında ise kullanıcılar uyarılıyor.

Netflix indirme sayısı sınırını içerik sahiplerinin isteği doğrultusunda uyguluyor

Android Police’in haberinde belirlenen sınır konusunda kesin bir bilgi yer almıyor. Ancak site, sınır getirilen içeriklerin yılda 4 ya da 5 defa indirilebilmesini öngörüyor. Söz konusu sınırın uygulayıcısı Netflix olsa da, sınırın içerik sahiplerinin isteğinden doğduğunu da belirtmek gerekiyor. Servisin içeriklerinin önemli bir kısmını başka stüdyolara ait yapımlar oluşturuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER