EğlenceManşetler

Netflix çevrim dışı izleme desteği sunmaya başladı

netflix cevrimdisi izlemeNetflix’in çevrim dışı izleme desteği sunacağına dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. Söz konusu desteğin 2016 sona ermeden aktif hâle gelebileceği de belirtilmişti. Bu beklenti sonunda gerçekleşti. Şirket bir açıklama yaparak çevrim dışı izleme desteğinin aktif hâle geldiğini duyurdu. Böylelikle uçakta ya da metroda Netflix üzerinden dizi izlemek mümkün hâle geliyor.

Çevrim dışı izleme desteği şu an için büyük oranda Netflix’in orijinal içerikleriyle sınırlı durumda. Bu da Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black gibi dizilerin internet bağlantısı olmadan da izlenebileceği anlamına geliyor.

Çevrim dışı izleme imkanından yararlanmak için Netflix’in iOS veya Android uygulamalarının en güncel versiyonuna sahip olmak gerekiyor. Güncellenen uygulamalarda oynatma butonunun yanında bir indirme butonu beliriyor. Böylelikle içerikler internet bağlantısı olmadığında da izlenebilmeleri için kaydedilebiliyor.

Netflix çevrimdışı izleme desteğini tüm abonelerine sunuyor

Netflix çevrimdışı izleme desteğini hali hazırda tüm abonelik planlarında kullanıcılarına sunuyor. Bu özellik, şu an için, insanları daha yüksek bir plana geçmeye teşvik etmek için kullanılmayacak gibi görünüyor.

Netflix yöneticileri uzun süre boyunca çevrim dışı izleme desteğine mesafeli yaklaşan açıklamalarda bulunmuştu. Ancak rakip servislerin bu imkanı sunması, Netflix’in de kararını değiştirmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER