Eğlence

Netflix daha uygun fiyatlı mobil abonelik paketlerini test ediyor

netflix mobil

Netflix içeriklerini sadece mobil cihazları üzerinden tüketen kullanıcıların sayısı dünya genelinde artıyor. Bu artış, şirketi de mobil kullanıcılara özel yeni abonelik planlarını test etmeye yöneltmişe benziyor.

Malezya’da yayın yapan The Star gazetesinde yer alan habere göre, çevrimiçi içerik platformu aylık abonelik ücretini yüzde 50 oranında aşağıya çekecek ve sadece mobil cihazlardan erişim hakkı sağlayacak paketleri test ediyor. Bu yıl içinde yayınlanan bir rapora göre, telefon ve tabletler Netflix’in toplam üye kayıtları içinde yüzde 35’lik bir paya sahip. Netflix’in mobil kullanıcılarındaki artış, mobil kullanımın televizyon izlemeye veya PC ile zaman geçirmeye kıyasla daha fazla olduğu ülkelerde sabit hâle gelmiş durumda.

Netflix’in ürün inovasyonundan sorumlu direktörü Cameron Johnson, dünya genelindeki uygulamaların yüzde 60’ının ayda en az bir kez bir şeyler izlemek için mobil uygulamayı açtığını belirtmişti. Netflix’in ürün planında içeriklerin çevrimdışıyken de izlenebilmesi adına mobil cihazlara indirilebilmesi de belirgin bir yere sahip. Telefon ve tabletlerle geçirilen zamanın farkında olan şirket, bu cihazlara özel bir paket sunarak abone sayısını da artırmayı hedefliyor gibi görünüyor.

Netflix hâlihazırda bu yeni seçeneği ABD dışındaki ülkelerde test ediyor. Şirketin öncelikli odak noktasının mobilin içerik ve veri tüketiminde daha büyük yer tuttuğu Asya ve Afrika olduğu düşünülüyor.

Netflix uluslararası büyümeye büyük önem veriyor

Netflix büyüme hedefinde merkeze kendisi için “uluslararası pazarlar” olarak tanımlanan ABD dışı ülkeleri koyuyor. Hâlihazırda şirketin 137 milyon abonesinin 79 milyonluk kısmını ABD dışındaki aboneler oluşturuyor. Daha ucuz abonelik planları sunmanın bu rakamı daha yukarı çekebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER