Eğlence

Netflix Instagram Hikayeler entegrasyonunu Android’e taşıyor

netflix android

Çevrimiçi video platformları pazarında önümüzdeki dönemde işler kızışacak. Apple ve Disney gibi büyük şirketler, bu pazara son derece iddialı şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. Pazarın mevcut lideri Netflix ise hem yerini korumak hem de abone tabanını büyütmek için adımlar atıyor. Bu adımlar arasında bazıları küçük görünse de, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve kitleyi genişletmek adına hatırı sayılır önem taşıyor. Netflix Android uygulaması için hazırlanan son güncelleme de bu küçük ancak önemli adımlardan birini barındırıyor.

Güncelleme sayesinde Netflix’in Android uygulamasını kullananlar, izledikleri içeriği Instagram‘ın hikaye bölümünde paylaşabilecek. Bu sayede sevilen bir diziyi, filmi ya da programı Instagram’daki takipçilerle paylaşmak çok daha kolay hâle gelecek. Söz konusu entegrasyonun hem Instagram’a hem de Netflix’e kazandıracak bir işbirliği olduğunu belirtmek gerekiyor.

Netflix ve Instagram arasındaki bu entegrasyon geçtiğimiz ocak ayında hayata geçmişti. Ancak bu entegrasyondan faydalanma imkanı ilk etapta sadece iOS cihaz sahiplerine verilmişti. Bu özellikle birlikte Netflix’in paylaş menüsündeki seçenekler arasına Instagram Hikayeleri de ekleniyor. Hikayede içeriğin Netflix’teki afişi gösterilirken, izleyicilere yorumlarını ve düşüncelerini kelimeler ve çıkartmalarla göstermeleri tavsiye ediliyor.

Netflix Android uygulamasına eklenen bu özellik oldukça basit gibi görünebilir. Ancak Instagram’ın hikaye özelliğinden neredeyse 500 milyon kişinin yararlanması, Netflix’in önemli bir reklam aracına sahip olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER