Teknoloji

Instagram “Kendininkini Ekle” çıkartmasıyla hikayelere ortak katılım sağlıyor

instagram kendininkini ekle
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta bağlantı çıkartmalarını tüm kullanıcılarına açmaya başlayan Instagram, şimdi de Kendinikini Ekle isimli yeni bir hikaye çıkartmasını kullanıma sundu. Şirket, bu çıkartmayı Hikayeler içinde herkese açık bir hikaye dizisi oluşturma aracı olarak tanımlıyor.

Instagram’ın açıklamasında, Kendininkini Ekle çıkartmasıyla ilk kez kullanıcılara hikaye formatına açık biçimde katılma imkanı sağlandığı da belirtiliyor. Bu çıkartma hem kullanıcıları kendi hikayelerini paylaşmaya teşvik ediyor hem de takip edebilecek yeni hesaplar bulmalarına yardımcı oluyor. Çünkü arayüzdeki çıkartmaya dokunulduğunda diziye katkıda bulunan herkes görülebiliyor ve böylelikle onların hikayelerine de bakılabiliyor.

Instagram Kendinikini Ekle çıkartmasıyla kullanıcı etkileşimini artırmayı amaçlıyor. Platform, özellikle genç kullanıcılarını TikTok gibi rakiplerine kaybetme tehlikesine karşı bu tarz adımlar atıyor.

Instagram’ın yeni çıkartmasını duyurmak için paylaştığı ekran görüntülerinde de gençlere yer vermesi dikkat çekiyor. Şirket 2018’den bu yana platforma gençleri çekmek için milyonlarca dolarlık reklam harcaması yapmıştı.

İLGİLİ HABERLER