Eğlence

Netflix Altered Carbon dizisi ile ilgili son kararını verdi

Netflix Altered Carbon dizisi ile ilgili son kararını verdi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix Altered Carbon (Değiştirilmiş Karbon) adlı romandan uyarlanan ve aynı adı taşıyan dizisini iptal etti. Variety’nin verdiği bu haberle birlikte yayın servisi bir başka yüksek maliyetli yapımını sona erdirmiş oldu.

Deadline’ın belirttiğine göre, iptal kararı nisan ayında alındı ve şirket maliyet ve kazanç dengesi nedeniyle böyle bir karar verdi. Diğer bir deyişle, Altered Carbon‘un kaderinde Kovid-19 etkili olmadı. Halbuki Netflix, ikinci sezonları planlanan The Society ve I Am Not Okay With This gibi yapımlar Kovid nedeniyle oluşan koşullar nedeniyle iptal ettiğini açıklamıştı.

Ne var ki, Altered Carbon‘un bitirilmesi çok da şaşırtıcı olmadı. Bu dizi 2018 yılında Netflix’in fazlasıyla öne çıkardığı bir dizi olarak başlamıştı. İlk sezonunda Joel Kinnaman’ın rol aldığı bu dizinin Game of Thrones‘un ilk üç sezonunun toplamından daha yüksek bir maliyete sahip olduğunun altı çizilmişti. Uzak gelecekte geçen dizide iddialı ve aksiyon dolu sahneler dikkat çekiyordu. Aynı zamanda insan olmanın ne demek olduğuna yönelik felsefi hususlar da barındırıyordu.

Diziye gelen ilk tepkiler ise değişken oldu. Her ne kadar Netflix’in ikinci sezonda zarları atmaya istekli olduğu açıkça görülse de (ikinci sezon bu yılın başlarında izlemeye sunuldu), ikinci sezonda dizinin bütçesi azaltıldı. Daha az sayıda bölüm ve daha az gösterişe sahip sahneler ve efektlerle ikinci sezon daha da az etki yarattı. Altered Carbon bir sonraki Game of Thrones olmayacaktı, bu da Netflix’in HBO seviyesinde para harcamaya devam etmeyeceği anlamına geliyordu.

İLGİLİ HABERLER