Eğlence

Netflix Altered Carbon dizisi için hazırlıklara başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix altered carbon

“Siber punk bilimkurgu romanı” olarak nitelenebilecek Altered Carbon, yakında Netflix prodüksiyonu bir diziye dönüşecek. Deadline’da yer alan habere göre; Netflix, Richard K. Morgan’ın 2002’de yayınlanan romanından 10 bölümlük bir sezon hazırlanması için Skydance Television’a talimat verdi. Kitabın uyarlama hakları, yıllar önce Laeta Kalogridis tarafından alınmıştı.

Deadline’ın haberinde Kalogridis’in kitabın uyarlama haklarını dört yıl önce Mythology Entertainment aracılığıyla satın aldığı belirtildi. Netflix Altered Carbon dizisinde yazım ekibinde ve yapımcılar arasında yer alacak olan Kalogridis, Morgan’ın başka kitaplarının da uyarlama haklarını elinde bulunduruyor.

25. yüzyılda geçen Altered Carbon’da insanların zihinlerini dijitalleştirerek başka bedenlere aktardığı ve böylelikle ölümü alt ettikleri bir dünya anlatılıyor. Ana karakter Takeshi Kovacs’ın ortalama bir insandan çok daha uzun olan ömründe yaşadığı zor zamanlar kitabın ana konusunu oluşturuyor.

Kitaptan hareketle oluşturulan bir senaryonun çoktan hazır olduğu söylense de, Netflix’in projede bu senaryoyu kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor. Dizinin ana hikayesi, oyuncu kadrosu ve gösterim tarihi gibi detaylar da bilinmezliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER