Eğlence

Netflix Altered Carbon’un ikinci sezonunu onayladı

netflix altered carbon

netflix altered carbon

Netflix’in Richard K. Morgan’ın siberpunk romanı Altered Carbon‘dan uyarladığı dizinin sekiz bölümlük ikinci sezonu onaylandı. Ancak dizinin ikinci sezonunda baş kahraman Takeshi Kovacs rolünü yeni bir aktör canlandıracak. Joel Kinnaman’ın yerini Anthony Mackie alacak. Mackie, Kaptan Amerika ve Yenilmezler Marvel Sinema Evreni filmlerinde oynadığı Falcon rolüyle biliniyor.

Altered Carbon gelecekte, yüzyıllar sonrasında, insanoğlunun ölümün üstesinden teknoloji sayesinde geldiği bir dünyada geçiyor. Söz konusu teknoloji insanın bilincinin bir gövdeden diğerine aktarılmasına izin veriyor. Tabii ki, bunun için müşterinin bir bedel ödemesi gerekiyor. Dizinin ilk sezonu türünün ilk örneği niteliğinde zalim bir macera filmi tadındaydı. Baş kahraman, eski bir asker olan Takeshi Kovacs; Laurens Bancroft adlı, yeryüzünün önde gelen milyarderlerinden birinin, aslında intihar olan, öldürülmesi olayını aydınlatması amacıyla tutulmuştu. Oldukça kanlı ve vahşi sahnelerle doldu ilk sezonda Morgan’ın 2002’de yazdığı romandaki olaylar tamamlanmıştı.

Romanda, orijinal gövdesi Will Yun Lee tarafından canlandırılan Kovacs, Joel Kinnaman tarafından canlandırılan, itibarı yerle bir olmuş bir polis memurunun gövdesinde yaşamaya başlıyor. Görevini tamamladıktan sonra dünyadan ve o gövdeden ayrılıyor. Kovacs’ın kimlik kaymasından dolayı, dizinin ikinci sezonuyla geri dönüp dönmeyeceğine dair soru işaretleri oluşmuştu. Eğer ikinci sezonu olacaksa, Kinnaman da dizide olacak mıydı? Birinci sezonun sorumlusu Laeta Kalogridis, ikinci sezonun sorumluluğunu da üstlenecek. Ona Lost, Fringe, Almost Human gibi dizilerin yapımcısı Alison Schapker da katılacak. Schapker sorumluluğun yanı sıra idari yapımcılığı da yürütecek.

Netflix, ikinci sezonda olayların nasıl bir seyir izleyeceği konusunda bir ipucu vermedi. Ancak yeniden düzenlenen oyuncu kadrosu, dizinin üçlemenin bir sonraki kitabı Broken Angels‘a bağlı kalacağını gösteriyor. O roman ilk romanın 30 yıl kadar sonrasında geçiyor, Kovacs Sanction IV adlı bir gezegendeki ticari savaşta görev yapan paralı asker grubunun üyesi oluyordu. O, gömülü bir yapay yaratığı korumakla görevlendiriliyordu. İlk sezondan bir sahne de bunun ipucunu veriyordu.

Eğer durum bu şekilde olursa, izleyiciler dizide büyük değişiklikler görecek demektir. Altered Carbon, refah adaletsizliğinin sonuçlarına odaklanan türünün ilk örneği bir siberpunk hikayesiyken, Broken Angels ise askeri bilim kurgu ve uzay operasına doğru kayan farklı bir kitap olma özelliği taşıyor. Üçüncü kitap, Woken Furies ise Kovacs’ın geçmişine dalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER