Eğlence

Netflix yurt dışındaki abonelik fiyatlarına beklenen zammı yaptı

netflix türkiye

Netflix’in ABD ve başka ülkelerde abonelik fiyatlarına zam yapabileceğine dair haberler bu ayın ilk günlerinde gündeme gelmşti. Beklenen zam açıklaması da nihayet yapıldı. Üçüncü çeyreğe ait finans raporunu paylaşan şirket, iki abonelik paketinin fiyatını yukarıya çekti. Zammın ABD dışında İngiltere ve Fransa gibi ülkeler için de geçerli olduğunu belirtmekte fayda var.

Zam yapılan paketlerden ilki Temel paket. Şirketin bu pakete ABD’de artık yeni kullanıcı kabul etmediğini belirtmekte fayda var. Temel pakete 10 dolar ödeyen mevcut kullanıcılar, bundan böyle her ay 12 dolar ödemek zorunda. Premium paketin fiyatı ise 20 dolardan 23 dolara çıktı.

Şirket, reklamlı ve Standart paketlerin fiyatında ise değişikliğe gitmedi. Bu planların aboneleri yine daha önce olduğu gibi yine her ay 7 ve 15.49 dolar ödemeye devam edecek. Şirket, ABD’de son olarak 2022’nin başlarında abonelik planlarının fiyatını artırmıştı.

Bu zam Netflix’in Türkiye fiyatlarına yansır mı?

Bu fiyat artışının doğrudan Türkiye’ye yansıması en azından kısa vadede pek olası görünmüyor. Şirket, Türkiye’deki abonelik planlarına son olarak geçtiğimiz ayın ortalarında zam yapmıştı. Netflix’in Türkiye’deki abonelik ücretlerine her yıl iki defa zam yapmayı bir tür gelenek hâline getirdiğini düşününce bir sonraki zammın 2024’ün başlarında gerçekleşmesi sürpriz olmayacaktır.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Ücretli paylaşımı hayata geçirirken fiyat artışlarını çoğunlukla duraklatsak da genel yaklaşımımız aynı kalıyor. Çok çeşitli ihtiyaçları karşılayacak çeşitli fiyatlar ve planlar sunuyoruz ve üyelerimize daha fazla değer sundukça zaman zaman onlardan biraz daha fazla ödeme yapmalarını istiyoruz. Diğer servislerle karşılaştırdığımızda başlangıç fiyatımız son derece rekabetçi ve ABD’deki ortalama sinema bileti fiyatının da altında.”

İLGİLİ HABERLER