Eğlence

Netflix 150 çalışanıyla yollarını ayırdı

netflix türkiye ücretleri

Netflix çoğunluğu ABD’deki ofislerinde görev yapan 150 çalışanıyla yollarını ayırdı. Deadline’ın haberine göre, şirket bu kararı abone sayısındaki düşüşün ardından maliyetleri aşağıya çekmek amacıyla aldı.

Söz konusu karardan üst düzey bazı rollerdeki çalışanların da etkilendiği belirtilidi. Yaklaşık 11 bin çalışanı olduğu söylenen şirket, kısa süre önce kendi bünyesindeki hayran sitesi Tudum’da görev yapan çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırmıştı.

Netflix’ten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, kararın gelirdeki artışın yavaşlamasıyla doğrudan bağlantılı olduğu belirtildi. Şirketten Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Finans raporunda da açıkladığımız gibi, gelir artış hızımızın düşmesine paralel olarak maliyetlerimizi de azaltmamamız gerekiyor. Bu nedenle çoğunluğu ABD’de görev yapan 150 çalışanımızla ne yazık ki yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Kararımızda performanstan ziyade genel ekonomik kaygılar bulunuyor. Bu zor süreçte işten ayrılan çalışanlarımızı desteklemek için elimizden geleni yapacağız.”

Netflix maliyetleri düşürmek amacıyla hâlihazırda geliştirme aşamasında olduğu bazı animasyon projelerini de rafa kaldırdı. Bunlar arasında yapımcılığını Ava DuVernay’ın üstlendiği Wings of Fire, okul öncesi çocuklar için hazırlanan Antiracist Baby ve With Kind Regards From Kindergarten’ın bulunduğu belirtildi.

İLGİLİ HABERLER