Eğlence

Netflix’ten Tudum sitesi için ilginç karar

netflix tudum

Netflix Tudum isimli hayran sitesini 2021’in aralık ayında hayata geçirmişti. Şirket bu site için güçlü bir yazar ve editör kadrosu kurmuştu. Bu kadronun önemli bir kısmının işine henüz bilinmeyen nedenlerle son verildi.

Tudum ekibinin bazı üyeleri işten çıkarıldıklarını Twitter hesapları aracılığıyla paylaştı. Bu isimlerden biri olan Vice’ın eski kültür yazarı Josh Terry’nin “ekibim işten çıkarıldı” ifadesini kullanması, operasyonun ölçeğinin oldukça büyük olduğunu düşündürüyor.

Netflix ise Tudum’u kapatmak gibi bir planının olmadığını iddia ediyor. İşten çıkarılan çalışanların sayısı konusunda bilgi verilmezken, sadece bazı çalışanlarla yolların ayrıldığı doğrulandı. The Hollywood Reporter sitesinin haberine göre, Tudum ekibinden en az 10 kişi işten çıkarıldı.

Netflix Tudum sitesini “Netflix filmleri, dizileri ve sevdiğiniz yıldızlar hakkında daha çok şey öğrenmenizi sağlayacak bir kulis kartı” olarak tanımlamıştı. Şirket, orijinal içeriklerinin gücünden yararlanan bir medya platformu kurarak bu içerikleri daha etkin şekilde tanıtmayı planlamıştı. İşten çıkarmalara ne tarz bir strateji değişikliği kararının neden olduğu bilinmiyor. Platformun mevcut çalışan kadrosunun akıbeti de belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER