Teknoloji

Nest 4K sensörlü yeni güvenlik kamerasını yakında tanıtabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nest 4kNest yaklaşık 1 yıldır yeni bir ürün duyurmuş değil. Ancak artan dedikodular, şirketin yeni ürünlerin çıkışının yakın olduğunu gösteriyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Nest 4K sensörüne sahip yeni güvenlik kamerasını mayıs ayı sona ermeden resmen duyurabilir.

Android Police’in güvenilir bir kaynağa dayandırdığı habere göre;kamerada 4K çözünürlüklü bir sensör bulunacak, ancak kamera sahiplerine sadece 1080p çözünürlüklü görüntüler aktarılacak. Bu bir kalite kaybı gibi görünse de, görüntüler 1080p çözünürlükte daha fazla detay sağlıyor. Daha geniş bir lense ihtiyaç duymayan daha geniş bir görüntüleme açısı, bozulmaya sebep olabiliyor.

Nest’in yeni kamerasının hareket tespit ettiği bölgelere otomatik olarak yakınlaştırma yapması ve bunu 1080p çözünürlükle kullanıcılara aktarması muhtemel görünüyor. Kısacası Nest, kullanıcılara herhangi bir parçasını oynatmadan hareket edebilen bir kamera sunacak. Şirketin kullanıcıların kablosuz ağları zorlamamak adına 4K çözünürlüklü görüntüleri saklama veya yayınlama gibi bir seçenek önermeyeceğini düşünüyor.

Kameranın görsel açıdan şirketin mevcut Nest Outdoor modeline benzeyeceği söyleniyor. Enerjisini USB-C üzerinden alması beklenen Nest Outdoor’un LED kayıt halkasına sahip olması öngörülüyor. 4K sensörlü kameranın fiyatının 300 doların üzerinde olacağı iddia ediliyor.

Nest 4K sensörlü kamerası ile başka bir ürüne temel oluşturabilir

4K sensörlü kamera gerçeğe dönüştüğü takdirde, uzun süredir konuşulan başka bir Nest ürünü için de temel oluşturabilir. Şirketin alarm sensörleri, akıllı telefon üzerinden kontrol imkanı ve seçici kullanı erişimi gibi özelliklere sahip bir akıllı ev güvenlik merkezi üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. 4K sensörlü kamera, bu ürünün işleyişinde de önemli bir yere sahip olabilir.

İLGİLİ HABERLER