Eğlence

Need for Speed serisinin yeni oyunu için ilginç iddia

need for speed heat

Otomobil yarışı denince pek çok kişinin aklına gelen ilk isimlerden birisi Need for Speed serisi oluyor. Serinin bu yıl çıkması beklenen yeni oyunu için ilginç bir iddia gündeme geldi.

VentureBeat sitesinden Jeff Grubb, serinin yeni oyununun kasım ayında yayınlanacağını belirtti. Grubb’un paylaşımının esas dikkat çekici noktası, oyunun sadece yeni nesil konsollarda oynanabileceği bilgisi oldu. Yani oyunu sadece PlayStation 5, Xbox Series X/S gibi cihazlarda oynamak mümkün olacak.

Eğer bu iddia doğruysa, oyunun yayıncısı EA’in bir strateji değişikliğine gittiği anlamına geliyor. Şirket 2021’de yeni NFS oyununun çıkışını bir yıl ertelemiş ve geliştirici Criterion Games’i Battlefield 2042’nin yapım sürecinde destek rolüne kaydırmıştı.

EA’in stüdyo şefi Laura Miele, daha önce Polygon sitesine yaptığı bir açıklamada Criterion’un yeni NFS oyunu için çalışmayı sürdürdüğünü belirtmişti. O dönemde oyunun 2023’ün mart ayında hem yeni hem de bir önceki nesil konsollarda çıkabileceği ifade edilmişti.

Seriye 2017’de Payback, 2019’da ise Heat oyunları eklenmişti. Bu oyunlar PC, PS4 ve Xbox One için eş zamanlı olarak yayınlanmıştı. Yeni oyunun PC versiyonu konusunda henüz ortada net bir bilgi bulunmazken, oyunun ana konumunun ABD’nin Miami şehri olabileceği ifade edildi.

EA, Need for Speed oyunların geliştirilmesi görevini 2020’nin şubat ayında yeniden Criterion Games’e vermişti. Serinin çıkan son dört oyunu Ghost Games tarafından hazırlanmıştı. Criterion daha önce NFS serisinin 2010 çıkışlı Hot Pursuit ve 2012 çıkışlı Most Wanted oyunlarının geliştirmiş ve 2013 çıkışlı Rivals’ın geliştirme sürecine de destek vermişti.

İLGİLİ HABERLER