EğlenceTeknoloji

EA Battlefield için yeni Need for Speed oyununu erteledi

ea battlefield

EA daha önce yeni Battlefield ve Need for Speed oyunlarının 2022’nin mart ayında piyasaya çıkacağını duyurmuştu. Ancak şirket bu planda değişikliğe gitti ve Need for Speed’in çıkışını bir yıl erteledi. Bu karara gerekçe olarak Need for Speed’in yapımcısı Criterion Games’in Battlefield’ın hazırlıklarında EA DICE’a destek olması gösterildi.

Yeni Battlefield oyununun ismi henüz açıklanmış değil. Ancak EA’in stüdyo şefi Laura Miele, bu konuyla ilgili duyurunun sonbaharda yapılacağını açıkladı. Bir süre önce Codemasters’ı satın alan EA, bu yıl yeni Formula 1 oyunuyla portföyüne bir yarış oyunu eklemiş olacak.

COVID-19 nedeniyle uzaktan çalışma modelinin uygulanması, bu kararı anlaşılır kılıyor. Criterion daha önce Star Wars Battlefront serisi ve Battlefield 5 için DICE ile birlikte çalışmıştı.

Ghost Games tarafından hazırlanan son üç Need for Speed oyununun pek de olumlu geri dönüşler almaması nedeniyle yeni oyun EA tarafından Criterion Games’e teslim edilmişti. Need for Speed: Hot Pursuit’in remaster edilmiş versiyonunu da hazırlayan stüdyo, Battlefield çalışmalarını tamamlamasının ardından Need for Speed hazırlıklarına geri dönecek.

EA yeni Battlefield oyunuyla ilgili şimdilik başka bir detay açıklamadı. Ancak Laura Miele, şirketin tüm kaynaklarını oyuna yönlendirdiğinin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER