Teknoloji

Motorola’dan Razr ile ilgili önemli ekran uyarıları

motorola razr video

Motorola Razr geride bıraktığımız hafta sonunda 1499 dolarlık fiyat etiketiyle ABD’de, bu ülkede faaliyet gösteren Verizon tarafından ön siparişe sunuldu. Motorola bu telefonun 6 Şubat tarihinden itibaren dağıtıma çıkacağını söylemişti. Ancak bu tarih Verizon tarafından şimdiden 14 Şubat’a kaydırıldı. Ön sipariş döneminin başlamasının yanı sıra, Motorola YouTube kanalı üzerinden bir dizi video yayınladı. Bunlar katlanabilir telefon hakkında bazı yardımcı ipuçları da sağlıyor. Videolardan bir tanesinin başlığı ise “razr’a iyi bakmak” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir başlık taşıyor.

Söz konusu videoda Motorola, plastik katlanabilir ekrana sahip bir telefona sahipseniz neler bilmeniz gerektiğini sıralıyor. Galaxy Fold ile ilgili olarak yaşananlardan sonra bu konu hakkında birçok tüketicinin bilgisi oldu. Ancak Motorola’nın videosunda bir nokta açık şekilde belirtiliyor: “Ekran bükülecek şekilde tasarlandı, bu nedenle çıkıntı ve yumruların oluşması normaldir.”

Galaxy Fold geçtiğimiz yılın nisan ayında piyasaya çıkmadan önce inceleme amacıyla çeşitli gazetecilere ve içerik üreticilerine gönderilmişti. Bunların bazılarında ilk kullanımdan hemen sonra ekranda çıkıntı ve yumrular görülmeye başlanmıştı. Bu durum Samsung’un lansman planlarını öteleyip yeniden masa başına dönmesine neden olmuştu. Açıkçası, Razr için böyle bir son beklenmiyor. Katlanabilir plastik ekran için bir menteşe tasarlamanın birçok yolu var ve Motorola, ilk Galaxy Fold tasarımındakine biraz daha esnemeye izin verecek bir tasarım tercih etmiş. Böylelikle cihaz katlandığında tamamen düz hâle gelebiliyor.

Plastik materyal nedeniyle, ekranda bir tür kırışıklık oluşabilir gibi görünüyor. Tabii ki, bu durum ilk zamanlarda değil, daha sonra, ekran daha çok kapanıp açıldığında ortaya çıkabilir.

Motorola’nın başka uyarıları da var: Telefonu ıslatmamaya bakın, eğer ıslanırsa yumuşak bir havluyla hızlıca silin, sivri cisimlerden uzak tutun ve cebinize koymadan önce kapatın.

Son kural, yani “telefonu cebinize veya çantanıza koymadan önce kapatın” uyarısı şirketin ekranın kırılgan olduğunu bildiğinin bir göstergesi sayılır. Aynı zamanda kullanıcıları bir ekran koruyucu film kullanmama konusunda da uyarıyor. Galaxy Fold’da olduğu gibi, çoğu ekran koruyucu filmindeki yapıştırıcılar ekrana zarar veriyor.

Motorola Razr’a rakip olacak Galaxy Z Flip yolda

İlginçtir ki, Razr tam da Samsung’un 11 Şubat’ta düzenleyeceği Samsung Galaxy Unpacked etkinliği zamanında satışa sunulmuş olacak. Samsung’un da Razr’a rakip olacak Galaxy Z Flip adlı bir telefon tanıtması bekleniyor. Son dedikodular Z Flip’te ultra ince cam ekran bulunacağını işaret ediyor.

Motorola’nın yayınladığı diğer videolar ise telefonun daha az ilgi çekici olan diğer özelliklerine odaklanıyor. Bunların arasında bir Verizon mağazasında eSIM’in nasıl etkinleştirileceği de bulunuyor.

Kanaldaki diğer videolar arasında ilgi çeken bir başkası da Razr’ın kamera özellikleri oluyor. Bunların arasında bulunan Cinemagraph modu eğlenceli görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER