Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Galaxy Z Flip’in özellikleri netleşiyor

samsung galaxy z flip

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip, büyük ihtimalle şirketin 11 Şubat’ta gerçekleştireceği Unpacked etkinliğinde gözler önüne çıkacak. Ancak ortaya çıkan sızıntılar, katlanabilir telefonda kullanıcıları nelerin beklediği konusunda şimdiden önemli işaretler veriyor. Bu sızıntıların en yenisi, Galaxy Z Flip’in donanımı konusunda daha net bir resim çizmeyi sağlıyor.

Galaxy Z Flip hakkındaki en yeni bilgileri ünlü duyumcu Max Weinbach Twitter hesabında paylaştı. Weinbach’ın paylaşımına göre, akıllı telefonun katlanabilir dinamik AMOLED ekranı Ultra İnce Cam (UTG) ile korunacak. Bu cam, ekranın katlama noktasında bir tür kırışıklık oluşturacak gibi görünüyor. UTG sayesinde Galaxy Z Flip’in katlanabilir ekranı Galaxy Fold’un katlanabilir ekranından daha dayanıklı olacağa benziyor.

Weinbach’ın verdiği bilgiye göre, akıllı telefonun parmak izi tarayıcısı kenarındaki kapasitif tuşa yerleştirilecek. Galaxy Z Flip’in kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 855 Plus işlemcinin yer alacağı söyleniyor. Daha önceki dedikodularda telefonun Snapdragon 855 işlemciyle geleceği öne sürülmüştü.

Galaxy Z Flip çift arka kamera taşıyacak

Galaxy Z Flip’in dışında 1 inç büyüklüğünde bir katlanabilir ekran da bulunacak. Söz konusu ekranda şarj hızı, pil yüzdesi, tarih ve saat gibi bilgiler gösterilecek. Bu ekran, aynı zamanda kamera için vizör işlevi de görecek.

Galaxy Z Flip’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunacak. Bunlardan biri standart, diğeri ise geniş açılı bir sensör olacak. 15W hızında kablolu şarj desteğine sahip olacak telefonun kablosuz ve ters kablosuz şarj özellikleri sunması da bekleniyor. Ancak bu özelliklerin hızı konusunda bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER