Manşetler

Motorola Intel Atom işlemcili Android telefonu RAZR i’yi tanıttı

Motorola’nın Intel ile Android cihaz üretimi amacıyla kurduğu iş ortaklığının ilk meyveleri nihayet ortaya çıktı. Beklendiği gibi, iki hafta önce duyurusu yapılan RAZR M, Intel işlemcili şekilde ve RAZR i adıyla karşımıza çıktı. Görünüş açısından birbirinin hemen hemen aynısı olan bu cihazları birbirinden ayıran en önemli özellik doğal olarak RAZR i’nin Intel Medfield işlemci barındırması. Yonga üreticisinin söylediğine göre RAZR i’deki işlemci 2 GHz’lik maksimum saat frekansıyla bir ilk olma niteliğini taşıyor.

Intel’in 2.0 GHz hızındaki yeni Atom yongasetini barındıran ilk Android cihazlardan biri olan RAZR i’nin özellikle kamerasına ayrı bir ilgi gösterildi. Bir saniyenin altında bir sürede başlatılan ve saniyede 10 kareye kadar sabit görüntü çekimi yapabilen 8 megapikel çözünürlük destekli bu kamera aynı zamanda 1080p video kaydı konusunda da yetenekli. ABD’deki RAZR M versiyonunun aksine, RAZR i’de fiziksel çekim tuşu da bulunuyor. Telefonun önünde de 0.3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunuyor.

Motorola RAZR i’nin sıvıya karşı dayanıklı bir kaplama barındırıyor, alüminyum kasası ise uçakta kullanılan cinsten. Ekranın üzerini çizilmelere karşı dayanıklı Gorilla Cam kaplıyor. Cihazın bataryası hem bekleme hem de aktif kullanım birlikte değerlendirildiğinde ortalama 20 saatlik bir çalışma süresi sunuyor. Telefon Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile birlikte yüklü gelecek.

Motorola bu telefonun ekim ayında Büyük Britanya, Fransa, Almanya, Brezilya, Arjantin ve Meksika’da piyasaya çıkacağını açıkladı. Bu telefonun satışı için bu ülkelerde çeşitli perakendecilerle de anlaşma yapılmış durumda.

İlgili >> RAZR i

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER