Teknoloji

Motorola Razr 2 tanıtımı için ipucu verildi; etkinlik tarihi belli oldu

Motorola RAZR tanıtıldı: Klasik tasarım, katlanabilir ekran
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola gelecek akıllı telefonu için işaretleri vermeye başladı. Muhtemelen katlanabilir telefon Motorola Razr’ın 5G destekli ikinci nesil versiyonu geliyor. Şirket 9 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte duyuruyu yapacak. Ve şirket bir kez daha akıllı telefon deneyimini tersyüz edeceğini söylüyor.

Şirketin paylaştığı tanıtım fazla bilgi içermiyor. Ancak kısa videoda katlanabilir telefonun kenardan görünümü var. Kapalı olan biçimde görünen katlanabilir telefonun tasarımı mevcut Razr’ınkine benziyor. Bunu yeterli kanıt olarak görmeyenler için Motorola, geçen yıl Razr etkinlik davetinde kullandığı yazı tipini tekrar kullanıyor. O davette de benzer şekilde “Tersyüz edeceksiniz” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir slogan yer alıyordu.

Motorola Razr 2 tanıtımı için ipucu verildi; etkinlik tarihi belli oldu

Yenilenecek 5G destekli Razr ile ilgili dedikodular aylardır ortalıkta dolaşıyor. Bu cihazın 6.2 inçlik daha büyük bir ekran, 48 megapiksel çözünürlüklü kamera, 8 GB RAM, 256 GB dahili hafıza, 2845 mAh kapasiteli pil gibi, orijinal modele göre her açıdan daha gelişmiş bir model olacağı söyleniyor. Katlanabilir telefon Qualcomm’un Snapdragon 765 işlemcisini barındıracak. Dahili 5G modem barındıran bu işlemci sayesinde beklenen 5G desteği sunulacak.

İlk katlanabilir Razr akıllı telefon modeli epey ses getirmişti, ancak klasik hâlini almış eski Razr’ın fazla başarılı olmayan bir yeniden canlandırması olarak nitelendirilmişti. Aslında genel tasarım ve katlanabilir ekran ilginç unsurlar olarak dikkat çekiyordu, ancak 1500 dolarlık fiyatı yüksek bulunmuştu. Pil ömrünün zayıf olduğu, kamerasının iyi olmadığı, kırılacakmış gibi hissettiren bir menteşesinin ve üstünde yumru gösteren ekranının olduğu gibi eleştirilere maruz kalmıştı.

Bakalım Motorola Razr 2 ile bu olumsuzlukların üstesinden gelinecek mi, cevabı için 9 Eylül’deki etkinliği beklememiz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER