Teknoloji

Motorola Razr 2022 dünyaya açılıyor

motorola razr 2022

Motorola Razr 2022 geçtiğimiz yaz Çin’de tanıtılmıştı. Katlanabilir ekranlı akıllı telefon nihayet Batı ülkelerinde de satışa sunuluyor. Modern amiral gemisi telefonlarda bulunan türden teknik özelliklere sahip olan Razr 2022’nin İngiltere’deki satış fiyatı 949 pound olarak belirlendi.

Katlanabilir ekranı telefonun kalbinde Qualcomm’un hâlihazırdaki en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 8 Plus Gen 1 bulunuyor. 6.7 inç büyüklüğündeki katlanabilir ekranın yenileme hızı ise 144 Hz seviyesine kadar çıkan ekran HDR10+ desteğine de sahip. Bütün bunlar kullanıcıları parlak ve canlı görüntülerin, mükemmel kontrast seviyelerinin ve akıcı animasyonların beklediği anlamına geliyor.

Telefonun ekranı gövdenin içine doğru kavis yaparak katlanıyor. Böylelikle ekranın katlandığı bölümdeki kırışıklığın önüne geçiliyor. Menteşe tasarımını da yenileyen Motorola, telefonun daha farklı açılarla kullanımını mümkün kılıyor.

Motorola Razr 2022’nin ikili kamera sistemi için “sınıfının en gelişmiş kamerası” şeklinde bir ifade kullanıyor. Bu kamera sisteminde optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 50 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Ultra geniş açılı sensörün makro özellikleri de bulunuyor.

motorola razr 2022Snapdragon 8 Plus Gen 1’in sağladığı güç sayesinde telefonla 8K veya HDR10+ video kaydı yapılabiliyor. Ön kapaktaki büyük ekran sayesinde telefonun ana kameraları da selfie çekimi için kullanılabiliyor.

Motorola Razr 2022’de işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. 30W şarj ve Dolby Atmos desteği de telefonun öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER