Teknoloji

Motorola Razr 2 bu yıl içinde piyasaya çıkmayabilir

Motorola Razr 2

Bir zamanların en popüler telefonlarından biri olan Motorola Razr, geçtiğimiz yılın sonlarında katlanabilir ekranlı bir telefon olarak geri dönmüştü. Yeni nesil Razr’ın takipçisinin de kısa süre içinde gözler önüne çıkabileceği iddiası da telefonun satışa sunulmasından kısa bir süre sonra gündeme gelmişti. Ancak son haberler, Motorola Razr 2 olarak anılan bu telefon için biraz daha beklemenin gerekebileceğini gösteriyor.

Motorola, ilk katlanabilir telefon denemesini Razr markasıyla yaparak ciddi bir kumar oynamıştı. “İstiridye kabuğu” tasarımı patent dosyalarında en sık görülen katlanabilir ekranlı telefon formatlarından biri olsa da; bu riski göze alan ilk şirket Motorola olmuştu. Fikir ve seçilen isim iyi olsa da, Motorola Razr’ın eksikleri olumlu yönlerine kıyasla biraz daha fazla dikkat çekmişti. Samsung’un bir süre sonra benzer tasarıma sahip ve daha uygun fiyatlı Galaxy Z Flip’i çıkartması da Motorola’nın işini iyiden iyiye zorlaştırmıştı.

Gündeme getirilen eksiklerin “ilk nesil” bir telefon için olağan olduğu söylenebilir. Motorola’nın Razr 2 ile birlikte bu eksikleri büyük ölçüde telafi etmesi bekleniyor. Şirketin bu modelde Snapdragon 765 işlemciyle 5G desteği sunacağı iddiası da daha önce gündeme gelmişti.

Razr 2 hakkında şimdiye kadar çıkan haberlerde telefonun 2021 içinde satışa sunulabileceği belirtilmişti. Ancak son iddialar farklı bir durumu işaret ediyor. Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları CEO’su Ross Young, Motorola Razr 2’nin çıkışının bir çeyrek ertelendiğini ve 2021’e sarktığını öne sürdü. Young, bu ertelemenin sebebinin ise küresel COVID-19 salgını olduğunu belirtti.

Yine de, Motorola Razr 2 hakkındaki bu iddiaya temkinli yaklaşmakta fayda var. Öncelikle yılın yarısını henüz tamamlamadığımızı ve Motorola’nın planlarını değişebileceğini unutmamakta fayda var. Buna ek olarak, katlanabilir telefon pazarındaki iddiasını korumak isteyen Motorola, Razr’daki eksiklerini kapatıp yeniden sahaya dönmek için fazla gecikmeyi istemeyebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER