Teknoloji

Motorola Razr 2’nin varlığı ve çıkış tarihi ile ilgili ipucu

Motorola Razr 2

Motorola ikinci nesil Motorola Razr katlanabilir telefon modelini önümüzdeki eylül ayında çıkarmayı planlıyor. Bir Lenovo yöneticisi, şirketin Motorola Razr 2 modelinin çıkacağını, tarihiyle birlikte gelecek teknolojileri ve mevcut cihazla ilgili olarak gelen eleştirileri konuştuğu bir podcast yayınında paylaştı.

Lenovo’nun Güney Afrika birimi genel müdürü Thibault Dousson, Reframed Tech adlı bir podcast yayınına konuk oldu. Bu programda “Yeni bir versiyon geliyor. Eylül ayında bir tane var sanırım.” ifadesini kullandı.

Katlanabilir cihaz hakkında çıkacağı ve tarihi dışında herhangi bir bilgi yok. Bunun mevcut modelin güncellenmiş bir hâli mi olacağı, yoksa Lenovo’nun baştan aşağı yeni bir cihaz mo tasarlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak Motorola’nın ana şirketinin katlanabilir cihaz denemesinden vazgeçmediğini görmek güzel sayılır.

Mevcut Razr katlanabilir telefon modeli, 2000’li yılların başlarında görmüş olduğumuz klasik kapaklı cep telefonunun tasarımından ilham alıyor. İçeride 6.2 inç katlanabilir ekran yer alırken dışarıda da 2.7 inçlik küçük bir ekran daha bulunuyor. Bu sayede kapak kapalı olduğunda bile telefonda çeşitli uygulamaları kullanmak mümkün oluyor.

Razr modelinde Qualcomm Snapdragon 710 işlemci bulunuyor. Telefonun 1500 dolar fiyat etiketi taşımasına karşın orta segment bir işlemci barındırması çeşitli eleştirilere neden olmuştu. Belki Lenovo, ikinci nesil katlanabilir telefonunda işlemci seçimi konusunda biraz daha özenli davranır, Snapdragon 865 veya onu takip edecek üst sınıf işlemciye yer verir. Bunun için sonbaharı beklememiz gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER