Teknoloji

Motorola One Vision sızıntısı hayal gücüne yer bırakmıyor

motorola one vision

Motorola One Vision hakkındaki dedikodular son zamanlarda ivme kazanmış durumda. Söz konusu sızıntılar telefonun renk seçenekleri ve tasarımı üzerine odaklansa da, bunların en yenisinde telefonun bileşenleri ve teknik özellikleri ön plana çıkıyor.

Telefonun adındaki “Vision” kelimesi, cihazın ekranından geliyor gibi görünüyor. Söz konusu ekran, Motorola tarafından “CinemaVision” olarak adlandırılıyor. Bu ekran, Sony’nin Xperia 1’da kullandığı CinemaWide ekrana benzer bir yapıda olacağa benziyor. 6.3 inç büyüklüğündeki LCD ekranın 2520 × 1080 piksel çözünürlüğe ve 21:9 görüntü oranına sahip olacağı belirtiliyor. Sony ve Motorola’nın ekranları arasındaki en önemli fark olarak ise OneVision’da ekranın sol üst kısmındaki kamera kesiği göze çarpıyor.

Motorola’nın işlemci tercihinin de ilginç olduğunu söylemek gerekiyor. Samsung’un Galaxy Exynos 9609 işlemcisinin telefonun kalbinde bulunacağı söyleniyor. Samsung’un Galaxy A serisinde de Exynos 9610 işlemci yer alıyor. Dolayısıyla Motorola’nın telefonunun da orta sınıf için güçlü bir cihaz olması muhtemel görünüyor.

“Vision” kelimesinin telefonun arkasındaki 48 megapiksel çözünürlüklü kameradan geldiği de iddialar arasında yer alıyor. Bu kameraya 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir sensör eşlik ediyor. Söz konusu kamerada “gece görüşü modu” isimli bir modun bulunduğu belirtiliyor. Telefonun önünde ise 25 megapiksel çözünürlüklü bir sensör yer alıyor.

Motorola One Vision hakkındaki dedikoduların doğruluğunu görmek bu hafta itibarıyla mümkün olacak. Akıllı telefonun 15 Mayıs’ta resmiyet kazanması ve 16 Mayıs itibarıyla da yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. One Vision’ın Avrupa’da 299 avro karşılığında satılacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER