Manşetler

Motorola One Vision ile akıllı telefon portföyünde yeni bir yola giriyor

motorola one vision

Uzun süredir beklenen Motorola One Vision, sonunda resmen gözler önüne çıktı. One Vision, Motorola’nın mevcut akıllı telefon portföyünün genel çizgisinden daha farklı bir yerde duruyor. Bu da cihaza daha ayrı bir gözle bakmayı gerektiriyor.

Akıllı telefonda 21:9 görüntü oranına sahip 6.3 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Motorola söz konusu ekrana “CinemaVision” ismini veriyor. 2520 x 1080 piksel çözünürlük çok keskin bir görüntü sunmasa da, One Vision’ın medya içeriği tüketimine uygun bir cihaz olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Üst segmentte konumlanmayan One Vision’ın ekranında çentik yerine sol üst köşede ön kameranın yerleştirildiği bir kesik bulunuyor.

Ekranıyla Motorola’nın daha önce çıkardığı telefonlardan ayrı bir yerde duran One Vision, bu özelliğini kamera departmanında da koruyor. Akıllı telefonun arkasında 48 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Ancak bu telefonun film rulosuna 48 megapiksellik fotoğrafların kaydedildiği anlamına gelmiyor. QuadPixel isimli bir yöntem kullanan Motorola, dört pikseli daha büyük 1.6µm pikselde birleştirerek 12 megapiksellik fotoğraflar elde etmeyi sağlıyor. Şirket bu yöntem sayesinde ışık hassasiyetinin dörde katlandığını ve nihai görüntüdeki gürültü seviyesinin aşağıya çekildiğini belirtiyor. Telefonun arkasındaki ikinci kamera ise derinlik verisi çekiyor.

One Vision’ın kamerasında optik görüntü sabitleyici ve özel bir Gece Modu bulunuyor. Tıpkı piyasadaki diğer Android telefonlar gibi, Motorola One Vision da kamera uygulamasında bazı yapay zekâ numaralarından yararlanıyor. Portre ışığı modu, özdevinimli öğrenme yoluyla efekt uygulamayı öğreniyor. İnsanları gülümserken görünce otomatik olarak fotoğraf çekebilen kamera uygulaması, “akıllı kompozisyon modu” isimli bir özellik de barındırıyor.

Motorola One Vision’ın önünde ise 25 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bunun piyasadaki diğer akıllı telefonlara kıyasla daha gelişmiş bir sensör olduğu söylenebilir. Ancak en yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilmek için ışık koşullarının iyi olması gerekiyor. Karanlık ortamlarda pozlamaya öncelik veriliyor ve çözünürlük aşağıya çekiliyor.

motorola one visionOne Vision’ın teknik özellikleri ise orta segment bir cihazı yansıtıyor. Akıllı telefonun kalbindeki Samsung Exynos 9609 işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon enerjisini 35000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. One Vision’ın bir Android One telefonu olması ise cihazın üç yıl boyunca işletim sistemi ve güvenlik güncellemelerini alacağı anlamına geliyor.

Motorola One Vision, ilk olarak Brezilya’da satışa sunulmuştu. Akıllı telefon önümüzdeki hafta Meksika’da, daha sonrasında ise diğer Latin Amerika ülkelerinde ve Avrupa’da piyasaya sürülecek. Cihazın Avrupa’daki fiyat etiketinde 299 avro yazıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER