Teknoloji

Yeni Motorola One Power sızıntısı çentik ve çift arka kamerayı doğruluyor

motorola one powerMotorola akıllı telefon pazarındaki çentik akımına mesafeli durmuş ve yeni akıllı telefonlarında daha geleneksel ekran şekillerini tercih etmişti. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Bir süredir konuşulan Motorola One Power, çentikli ekran ve çift arka kamerayla kullanıcılarının karşısına çıkacak.

One Power’a ait fotoğraflar son birkaç haftadır etrafta dolaşıyor. Bu fotoğraflar sayesinde cihazın tasarımı büyük ölçüde gün yüzüne çıkmıştı. Şimdiye kadar genellikle tanıtım fotoğrafları görülen cihaz, ilk kez gerçek bir ortamda görüntülendi.

Motorola’nın Android One platformuna giriş anahtarı olması beklenen One Power’ın geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Moto X4’ün devamı niteliğinde olacağı söyleniyor. Moto X5 projesinin rafa kaldırıldığına dair haberler de bu söylentiyi destekliyor.

Ancak cihazın tasarımı Motorola’nın önceliğinin daha uygun fiyatlı bir seçenek sunmak olduğunu gösteriyor. Moto X4’te ana materyal olarak alüminyumu tercih eden Motorola’nın One Power’da tercihini camdan yana kullanacağı görülüyor. Motorola uygun fiyatlı Moto E5 ve E5 Play modellerinde de ana materyal olarak camı tercih etmişti. Ancak One Power’ın bu cihazlardan farklı olarak çift lensli bir arka kamera kurulumuna sahip olacağı fotoğraflar sayesinde görülüyor. Bu lenslerden birinin 16, diğerinin ise 5 megapiksel çözünürlüklü olacağı belirtiliyor.

Yeni fotoğraflarda cihazın alt kenarında USB-C kenarının iki tarafındaki hoparlör ızgaraları da görülüyor. 3780 mAh kapasiteli pile sahip olacağı belirtilen telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Android P’nin yaz sonunda duyurulmasının ardından telefonun kısa süre içinde Android P güncellemesini alması muhtemel görünüyor.

Fotoğraflarda görülen Motorola One Power, prototip bir cihaz imajı veriyor. Dolayısıyla Motorola’nın cihazı resmen duyurmadan önce nihai tasarımda değişiklik yapması ihtimaller dahilinde değerlendiriliyor. Olası duyuru içinse temmuz ayının sonu veya ağustos ayının başı işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER