Teknoloji

Motorola One Hyper tanıtıldı: 6.5 inç ekran, açılır ön kamera

motorola one hyper

Motorola, One serisi altında farklı deneyler yapmaya devam ediyor. Şirket bu seride orta segment ile üst sınıf arasında duran seçenekler sunuyor. Bu seçeneklerin en yenisi olan Motorola One Hyper, ilk bakışta OnePlus 7 Pro‘nun uygun fiyatlı bir versiyonu gibi görünüyor.

Motorola One Hyper’ın dikkat çeken yönü pop-up (açılır) ön kamera mekanizması oluyor. Bu mekanizma sayesinde akıllı telefonun ekranında çentik veya kamera deliğine gerek kalmıyor. 6.5 inç büyüklüğündeki 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran, telefonun ön panelinin yüzde 90’lık kısmını kaplıyor.

Telefona adını veren özellik ise şarj teknolojisinde gizli. One Hyper, 45W USB-C “Hyper Charging” şarj teknolojisiyle geliyor. Hâlihazırdaki en hızlı şarj teknolojilerinden biri olan Hyper Charging, One Hyper’ın OnePlus 7 Pro’ya bir alanda üstünlük kurmasını sağlıyor.

motorola one hyper

Motorola One Hyper’ın diğer özellikleri ise orta segment bir akıllı telefonda bulunması beklenecek türden. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 675 işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Teknik kadroda ön plana çıkan parça ise 4000 mAh kapasiteli pil oluyor. Motorola, bu pilin 38 saat boyunca şarja ihtiyaç duymadan telefonu çalıştıracağını belirtiyor. 3.5 mm. kulaklık jakına sahip olan One Hyper, kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacak.

motorola one hyper

Cihazın arkasında biri 64, diğeri ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki kamera yer alıyor. 8 megapiksel kamera, 118 derece ultra geniş açılı lense sahip. 64 megapiksel ana kamera ise dörtlü piksel 16 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar çekebiliyor.

Motorola One Hyper için ne kadar ödemek gerekecek?

Motorola’nın standart kamera yazılımını barındıran telefon, yapay zekâ destekli gece modu ve fotoğraf optimizasyon özellikleri taşıyor. Açılır mekanizmadaki ön kameranın çözünürlüğü de 32 megapiksel.

Motorola One Hyper, ABD’de 399 dolar karşılığında satılacak. Şirket, akıllı telefonu bugün itibarıyla kendi internet sitesi üzerinden satmaya başlayacak. One serisinde şimdiye kadar farklı özelliklere odaklanan Motorola’nın bu yaklaşımı 2020’de sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor. Şirket, 2020 stratejisinde Qualcomm’un en yeni işlemcilerine sahip, çok hızlı telefonlar çıkarmanın olduğunu açıklamıştı. Bu yenilenen stratejinin mevcut stratejinin meyvelerine karşı olan tutumu zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER