Teknoloji

Motorola Moto Z3 Play taslağı tasarım ve kamera konusunda ipucu veriyor

motorola moto z3 playMotorola geçtiğimiz hafta yeni Moto G ve E serisi cihazlarını gözler önüne çıkarmıştı. Ancak şirketin akıllı telefon pazarındaki güncel hamleleri bunlarla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Motorola’nın Moto Z3 serisi telefonlarını da en geç yaz mevsiminin başları itibarıyla tanıtacağı söyleniyor. Motorola Moto Z3 Play’e ait olduğu söylenen taslak sızıntısı da bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Moto Z3 Play’de mevcut eğilimlere uygun olarak 18:9 görüntü oranına sahip bir ekranın bulunması bekleniyor. Bu ekranın büyüklüğünün 6 inç olacağı söyleniyor. Ekran için 18:9 görüntü oranı tercih edileceği için parmak izi tarayıcısının ön panelden çıkarıldığı ve yerini şirketin logosuna bıraktığı görülürken, paylaşılan taslak Motorola’nın çentikli ekran trendine mesafeli durduğunu gösteriyor. Ekran çerçevesinde geleneksel yaklaşımdan taviz vermeyen şirket, 5 megapiksel çözünürlüklü kamerayı ekranın üst kısmına yerleştirmeyi seçmişe benziyor.

Arka panelin tasarımı ise Motorola’nın 2016 çıkışlı ilk Moto Z telefonlarındaki duruşundan sapmadığını gösteriyor. Kamera kurulumunu büyük ve yuvarlak bir modüle yerleştiren şirket, Moto Mod adını taşıyan aksesuarların cihaza bağlanması için panelin alt kısmında küçük pinlere yer veriyor. Arka panelde materyal olarak camın tercih edilmesi ise Moto Z3 Play’de kablosuz şarj özelliğinin bulunabileceğinin bir işareti olarak değerlendiriliyor. Kamera modülünde ise biri 12 diğeri ise 8 megapiksel çözünürlüklü iki lensin bulunacağı ve bunlara çift tonlu LED flaşın eşlik edeceği belirtiliyor.

Moto Z3 Play, iki yönüyle daha dikkatleri üzerine çekecek gibi görünüyor. Bunlardan ilki parmak izi tarayıcısının telefonun sağ kenarında ses kontrol tuşlarının altına yerleştirilmesi. Motorola’nın 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçmiş olması da, dikkat çeken unsurlardan biri olarak gösteriliyor.

Motorola Moto Z3 Play büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 636 yonga setini barındıracak. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. İhtiyacı olan enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pilden alacak olan Motorola Moto Z3 Play, kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER