Teknoloji

Motorola Moto Watch 100 akıllı saat uygun fiyat ve uzun pil ömrüyle geliyor

motorola moto watch 100

Orijinal Motorola Moto 360, Android Wear (şimdiki adıyla Wear OS) işletim sistemli en iyi saatler arasında sayılıyordu. 2016’da akıllı saat pazarını terk eden marka, 2019’da başka bir şirketin çatısı altında geri dönmüştü. Motorola akıllı telefon pazarındaki yolculuğuna eBuyNow tarafından duyurulan Moto Watch 100 ile devam ediyor. Moto Watch 100’ün en dikkat çekici özelliği ise Wear OS işletim sistemiyle çalışmaması oluyor.

Moto Watch 100’de Moto OS adını taşıyan tescilli işletim sistemi bulunuyor. Bu şimdiye kadar gördüğümüz Moto serisi akıllı saatlere kıyasla önemli bir değişim anlamına geliyor. Moto Watch 100’ün Huawei Watch 3 ve OnePlus Watch gibi akıllı saatleri takip ettiği söylenebilir.

eBuyNow, Motorola’nın stratejik ortağı ve CE Brands’in alt markası olarak Moto Watch 100’ü kullanıcıların karşısına çıkarıyor. Moto Watch 100’ün ilk kez akıllı saat kullanacaklar için tasarlandığı belirtilirken, sağlık ve zindelik konusunda yenilenmiş bir deneyim sağlanacağı ifade edildi. Ürün sayfasında ise Moto OS’in pil ömrünü belirgin biçimde artıracağı vurgulanıyor.

Yerleşik GPS ve sürekli kalp atış hızı monitörü gibi özelliklerle gelen Moto Watch 100, kandaki oksijen seviyesini de ölçebilecek. Saatin tek şarjla 14 gün boyunca çalışabileceğini belirtmekte de fayda var. Hâlihazırda piyasada bunları yapabilen ve pil ömrü iki günden fazla olan bir Wear OS saat bulunmuyor.

5 ATM’ye kadar suya dayanıklı olan Motorola Moto Watch 100, 1.3 inç LCD ekranla gelecek. Hızlı şarj desteği de bulunan akıllı saat, ABD’de 99.99 dolar karşılığında satılacak. Siyah ve gümüş renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak saat, ABD ve Kanada’da satışa sunulacak. Saatin iOS desteği için aralık ayına kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER