Teknoloji

Motorola Moto G8 Plus, One Macro ve E6 Play tanıtıldı

Motorola Moto G8 Plus

Motorola, Moto G8 Plus ile G serisine bir üye daha kazandırdı. Oldukça kaliteli ve uygun fiyatlar barındıran G serisinin en yeni üyesi olan G8 Plus özellikle kamera alanındaki değişiklikleriyle dikkat çekiyor. G8 Plus ile birlikte One Macro ve Moto E6 Play modelleri de resmen gözler önüne çıktı.

Moto G8 Plus’ın arkasında sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilmiş üç lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. 8 megapiksellik geniş açılı lens ve 2 megapiksellik derinlik sensörü de sistemi tamamlıyor. Telefonun arkasında bir lazer otomatik odaklama sensörü de mevcut. 25 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise 1080p çözünürlüklü 6.3 inçlik ekranın üstündeki çentiğe yerleştirilmiş.

G7 Plus’ta 3000 mAh kapasiteli bir pil sunan Motorola, G8 Plus’ta 4000 mAh kapasiteli bir pile geçiş yapmış. Bu pil, 15W TurboPower hızlı şarj desteğine de sahip. Akıllı telefonun kalbindeki Qualcomm Snapdragon 665 yonga sete 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteğiyle depolama alanının üstüne 512 GB daha eklenebiliyor.

Motorola’nın tanıttığı bir diğer yeni telefon olan One Macro’nun öne çıkan özelliği ise 2 megapiksel çözünürlüklü makro kamerası. Motorola’dan verilen bilgiye göre, bu kamera sayesinde objelerin 2 santimetre yakınına kadar yaklaşmak mümkün oluyor. Makro kameraya 13 megapiksellik ana kamera ve 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Motorola One Macro
Motorola One Macro

One Macro’nun kalbinde MediaTek Helio P70 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 6.2 inç büyüklüğünde 720p çözünürlüklü ekrana sahip olan telefon, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

Motorola Moto E6 Play
Motorola Moto E6 Play

Motorola’nın yeni telefonlarının sonuncusu ise Moto E6 Play. 13 megapiksel çözünürlüklü arka kameraya sahip olan telefonda, 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. 720p çözünürlüklü 5.5 inç ekran ve 32 GB dahili depolama alanı Moto E6 Play’in özellikleri arasında yer alıyor.

Motorola Moto G8 Plus ve diğer yeni telefonlar ne zaman çıkacak? Fiyatları ne kadar?

Motorola Moto G8 Plus ve One Macro, 28 Ekim itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacak. E6 Play ise 2020’nin ocak ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Motorola Moto G8 Plus, Avrupa’da 269 avro karşılığında satılacak. One Macro’nun fiyat etiketinde ise 199 avro yazacak. E6 Play’e sahip olmak isteyenlerin ise 109 avro ödemesi gerekecek.

İLGİLİ HABERLER