Teknoloji

Motorola Moto G8 Plus sızıntısı önemli detayları gösteriyor

motorola moto g8 plus

Motorola markası günümüzde mobil cihaz pazarında eskisi kadar büyük bir etkiye sahip değil. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticileri, orta ve giriş segmentlerinde, kendisi de Çinli Lenovo’nun çatısı altında olan Motorola’ya pek alan bırakmıyor. Buna rağmen, şirket çabalarından vazgeçmiyor. Motorola, Moto G8 Plus ile özellikle orta segmentte elini kuvvetlendirebilir.

Moto G8 Plus‘ın henüz resmiyet kazanmadığını belirtmek gerekiyor. Ancak internete sızanlar, Moto G8 Plus hakkında şimdiden somut fikirler edinmeyi sağlıyor. Akıllı telefon, önden bakıldığında geçtiğimiz yıl tanıtılan G7 Plus’a fazlasıyla benziyor. Ekranın üst kısmında ön kameraya ev sahipliği yapan su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor.

Çentiğin varlığına rağmen, ekranın etrafındaki çerçevelerin görece kalın olması dikkat çekiyor. Akıllı telefonun üst kenarında stereo hoparlörlerin bulunabileceği belirtilse de, bu konuda henüz kesin bir doğrulama yok.

Moto G8 Plus’ın farkını görmek için telefonun arkasına bakmak gerekiyor. Sızan fotoğraflar, Motorola’nın yuvarlak kamera çıkıntısından vazgeçtiğini ve sol üst köşeye yerleştirilmiş dikey kamera sistemini tercih ettiğini gösteriyor. Bu sistem üç lense ev sahipliği yapıyor.

Motorola Moto G8 Plus ne zaman çıkacak?

48 megapiksel çözünürlüklü sensörün sistemde ana kamera görevini üstleneceği belirtiliyor. 117 derece görüş açısına sahip 8 megapiksellik lens ve 5 megapiksellik derinlik sensörü de ana kameraya eşlik ediyor. Sistemdeki dördüncü deliğin iselazer otomatik odaklama (AF) özelliği için kullanıldığı belirtiliyor.

Sızıntıya göre, Moto G8 Plus Qualcomm Snapdragon 665 yonga set ile gelecek. Bu yonga sete 4 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64 ve 128 GB olacak. 6.3 inç büyüklüğündeki ekranın 2280 × 1080 piksel çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Akıllı telefonun çıkışı içinse 2020’nin başları işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER