Teknoloji

Motorola Moto G7 ve One serileri Google’ın çağrı görüntüleme özelliğiyle yenileniyor

motorola moto g7

Google’ın istenmeyen çağrıları engellemek amacıyla geliştirdiği “çağrı görüntüleme” özelliği, geçtiğimiz sonbaharda ABD’de kullanıma sunulmuştu. Ancak bu özellikten şimdiye kadar sadece Pixel sahipleri yararlanabiliyordu. Ancak bu durum yakında değişecek. Motorola Moto G7 ve One serisi telefon sahipleri de bu özelliği kullanmaya başlayacak. Böylelikle “arama görüntüleme” özelliği Pixel serisinin dışına çıkacak.

Google da bu özelliği ilk olarak Pixel 3’te kullanıma sunmuştu. Daha sonra orijinal Pixel ve Pixel 2 serileri de özelliğin kapsama alanına dahil edilmişti. Yazılım kullanarak gelen aramaları otomatik olarak yanıtlayan sistem, çağrının kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı hakkında bilgi topluyor. Bilinmeyen bir numara tarafından arandığında “çağrı görüntüle” butonuna dokunan kullanıcılara hem gerçek zamanlı olarak bilgi sunuluyor hem de daha sonrasında sistemle arayan arasındaki konuşmanın metni gösteriliyor.

Google’ın “çağrı görüntüleme” özelliğinin hazırlanmasının temelinde makineler tarafından yapılan otomatik aramaları engelleme isteği bulunuyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’unun (FTC) verilerine göre, bu aramalar ve mesajlar için her ay 500 bin şikayet geliyor. Veriler, ABD’de yılda 26.3 milyar istenmeyen çağrı yapıldığını gösteriyor. Google dışında Amerikan mobil operatörleri de bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışıyor.

Motorola Moto G7 ve One serilerinde çağrı görüntüleme özelliğinin Google’ın Dijital Denge paketiyle daha geniş kapsamlı entegrasyonun bir parçası olarak sunulduğunu belirtti. Özelliğin geniş ölçekli dağıtımının ne zaman tanıtılacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER