Manşetler

Motorola Moto G7 ailesiyle orta segmentin tamamını kucaklıyor

motorola moto g7

Motorola Moto G7 ailesi hakkındaki pek çok detay sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı. Akıllı telefonların resmi duyurusu da sonunda yapıldı. Motorola’nın uygun fiyatlı cihazları da sonunda görücüye çıktı. Akıllı telefon ailesi Moto G7, Moto G7 Play, Moto G7 Power ve Moto G7 Plus adını taşıyan cihazlardan oluşuyor.

Moto G7 ve G7 Plus, dörtlünün en güçlü modelleri olarak öne çıkıyor. Moto G7’de 6.2 inç büyüklüğünde 2270 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran bulunuyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 632 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde telefonun depolama alanının üstüne 512 GB daha eklenebiliyor.

Cam bir arka panele sahip olan Moto G7’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3000 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu kapasite biraz düşük gibi görünse de, hızlı şarj desteğinin varlığı bunu görmezden gelmeyi mümkün kılıyor. Akıllı telefonun arkasında 12 ve 5 megapiksel çözünürlüklü bir arka kamera modülü bulunuyor. 5 megapiksellik kamera, derinlik sensörü işlevi görüyor. Çift lensli arka kamera modülüyle portre modunda fotoğraflar çekilebiliyor ve 4K video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Motorola Moto G7 Plus ve Moto G7 hemen hemen aynı özelliklere sahip. Teknik donanımı biraz daha güçlü olan G7 Plus, kamera donanımı konusunda da G7’yi geride bırakıyor. Moto G7’yi Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik bölgesinde satacak olan Motorola, Moto G7 Plus’ı ise Avrupa ve Latin Amerika’da piyasaya sürecek. Moto G7’nin ABD’deki fiyat etiketinde 299 dolar yazacak.

Moto G7 Play ise seride giriş seviyesini temsil ediyor. Plastik bir kasaya sahip olan telefonda 1520 x 720 piksel çözünürlüklü 5.7 inç ekran bulunuyor. Çentikli ekranın alt kısmındaki çerçevenin büyüklüğü de göze çarpıyor. G7 Play de Qualcomm Snapdragon 632 yonga setiyle geliyor. Bu yonga setini 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı destekliyor. Depolama alanının üstüne microSD kartla 512 GB daha eklenebiliyor. Telefona enerjisini 3000 mAh kapasiteli pili veriyor.

Telefonun arkasında 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera eşlik ediyor. Arka kameranın hemen altında parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Moto G7 Play, ABD’de 199 dolar karşılığında satılacak.

motorola moto g7 power
Motorola Moto G7 Power

Motorola Moto G7 ailesinin bir diğer üyesi de Moto G7 Power. Moto G7 Power’ı ailenin diğer üyelerinden ayıran özelliği ise 5000 mAh kapasiteli pili oluyor. Moto G7 Power’da 6.2 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Bu ekranın çözünürlüğü G7 Play’in ekranıyla aynı. Polimer plastik tercihi ise telefonun daha parlak bir görünüm kazanmasını sağlıyor.

Moto G7 Power’ın da kalbinde Snapdragon 632 bulunuyor. Bu işlemciyi 32 GB dahili depolama alanı ve 3 GB RAM desteği yer alıyor. 12 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera da Moto G7 Power’ın diğer özellikleri arasında bulunuyor. Moto G7 Power’ın ABD’deki fiyat etiketinde 249 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER