Teknoloji

Google Asistan istenmeyen çağrıları Pixel 2 ailesinde de yanıtlıyor

google asistan

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL sahipleri, Google Asistan sayesinde istenmeyen çağrıların yönetiminde önemli bir kolaylığa kavuşmuştu. İstenmeyen çağrıları kullanıcılar yerine yanıtlayan Asistan, konuşmaları gerçek zamanlı olarak yazıya döküp metnini kullanıcılarına gösteriyor. Bu özellik, yayınlanan son güncellemeyle Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL‘e de eklendi.

İstenmeyen çağrılar son zamanlarda dünyanın dört bir yanında kullanıcılar için problem hâline gelmiş durumda. Mobil operatörler de istenmeyen çağrıların müşterilerine ulaşmasını engellemek için ciddi bir mesai harcıyor. Ancak bazı istenmeyen aramalar her şeye rağmen, operatörlerin filtresini aşabiliyor. Pixel 2 ve Pixel 3 serisinin sahipleri, Asistan ile bu filtreyi aşan aramaları yanıtlayabiliyor ve ardından konuşmanın kaydını görebiliyor. Konuşmanın kaydını değerlendiren kullanıcılar gelen aramayı otomatik olarak yanıtlayabiliyor veya numarayı engelleyebiliyor.

Pixel 2 ve Pixel 3 sahiplerinin bu özelliği aktif hâle getirmek için ekstra bir şey yapmaları gerekmiyor. Bu özellik varsayılan olarak aktif biçimde sunuluyor. Özelliğin işleyişindeki ayar değişiklikleri ise Google Telefon uygulamasında bulunan Arama Görüntüleme menüsü üzerinden yapılabiliyor.

Google Asistan destekli bu özelliğin dağıtımı konusunda Google cephesinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak özelliğin yakında tüm Pixel telefonlarında kullanıcılarla buluşması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER