Teknoloji

Motorola Moto G7 taslağı su damlası şeklinde çentiği gösteriyor

motorola moto g7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Motorola‘nın Moto G serisine kısa vadede yeni bir ürün eklemesi beklenmiyor. Ancak Motorola Moto G7 ile ilgili sızıntılar şimdiden etrafta dolaşmaya başlamış durumda. İlk olarak akıllı telefona ait olduğu söylenen bileşenlerin listesi sızmıştı. Bu listeye şimdi de telefona ait tasarım taslağı eklendi.

Öncelikli olarak söz konusu görüntülerin gerçek fotoğraflar olmadığını belirtmek gerekiyor. Dedikodu ve sızıntılardan hareketle hazırlanan taslak tasarımın altında OnLeaks rumuzuyla tanınan ünlü duyumcu Steve Hemmerstoffer’in imzası bulunuyor.

Motorola Moto G7 taslağında göze ilk olarak su damlası şeklindeki çentik çarpıyor. Bu çentik sayesinde akıllı telefonun ekranının kenarlarının incelmesi amaçlanmış gibi görünüyor. Su damlası şeklindeki çentikte ön kamera yer alırken, ön kameranın üzerinde ahize hoparlörü için ekstra bir bölüm oluşturulmuş olması da göze çarpan başka bir unsur oluyor.

Motorola’nın amacı ekran üzerindeki çentiği inceltmeye çalışmak gibi görünse de, bu konuda çok somut bir başarı sağlanamamışa benziyor. En azından hazırlanan taslakta ekran çerçeveleri hâlâ oldukça belirgin görünüyor. Ekranın altındaki çerçevede hâlâ Motorola yazısının sığacağı büyüklükte alan bulunuyor. Akıllı telefonun çift lensli arka kamera modülünün de tuhaf bir görünüşe sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Her şeye rağmen, Motorola Moto G7’nin orga segmentte konumlanan bir cihaz olduğunu ve tasarımının mükemmel olmasının pek ihtimal dahilinde olmadığını belirtmek gerekiyor. Parmak izi tarayıcısı arka paneldeki Motorola logosuna yerleştirilirken, kulaklık jakının da varlığını koruduğu görülüyor.

Motorola Moto G7 sekiz çekirdekli işlemci taşıyacak

İddialara göre, Motorola Moto G7 sekiz çekirdekli işlemci taşıyacak. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3500 mAh kapasiteli pili sağlayacak. Akıllı telefonun arkasında 16 ve 5 megapiksel çözünürlüklü lenslerin, önünde ise 12 megapiksel bir kameranın bulunması bekleniyor. Full HD+ çözünürlüklü ekrana sahip telefonun kutusundan Android 9.0 Pie işletim sistemiyle çıkması öngörülüyor. Telefonun hazır hâle gelmesi için ise uzun bir süre beklemek gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER