Manşetler

Motorola Edge ve Edge Plus tanıtıldı: 5G desteği, üç arka kamera, kavisli ekran

motorola edge plus nio

Motorola bir süredir uzak kaldığı amiral gemisi telefon pazarına Edge ve Edge Plus modelleriyle geri dönüş yapıyor. İkili arasında ön plana çıkan model Edge Plus olurken, iki telefonun ortak noktaları arasında göze ilk olarak şirketin “Endless Edge” adını verdiği şelale ekran çarpıyor. 5G desteği ve üçlü arka kamera sistemleri de iki telefonun ortak özellikleri içinde yer alıyor.

Motorola’nın uzun süredir çıkardığı en güçlü akıllı telefon olan Edge Plus, şirket adına pek çok ilki de bünyesinde barındırıyor. Akıllı telefonun 6.7 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı, Full HD+ çözünürlük sunuyor. HDR10+ desteği ve 90Hz yenileme hızı da bu ekranın özellikleri arasında yer alıyor. Full HD+ çözünürlük pek “üst sınıf” gibi görünmese de, enerji tüketimini aşağıya çekmesi açısından önem taşıyor.

Ekranın sol üst köşesindeki yuvarlak kesik, 25 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya da ev sahipliği yapıyor. Parmak izi tarayıcısı da telefonun ekranına yerleştirilmiş.

Motorola Edge Plus

Akıllı telefonun ABD’de satılacak olan versiyonu, Verizon’ın mmWave 5G şebekesini de destekleyecek. Bu şebeke, kullanıcılara 4Gbps’ye varan indirme hızları vadediyor. Motorola’nın ilk 5G telefonu olan Edge Plus’ın küresel versiyonu ise sub-5GHz 5G şebekesini destekleyecek.

Motorola Edge Plus’ın arkasındaki 108 megapiksel çözünürlüklü sensör, ana kamera görevini üstleniyor. Bu sensör, 4’ü 1 arada piksel birleştirme teknolojisini kullanıyor ve 27 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar yakalamayı sağlıyor.

Motorola Edge Plus

3x optik zum yapabilen 8 megapiksel telefoto lens ve 16 megapiksel ultra geniş açılı sensör sistemi tamamlıyor. Makro fotoğraflar çekebilen bu ultra geniş açılı kamera, aynı zamanda Uçuş Süresi sensörü işlevi de görüyor. Edge Plus ile 6K video kaydı gerçekleştirmek de mümkün.

Motorola Edge Plus Snapdragon 865 işlemciyle geliyor

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB UFS 3.0 depolama alanı eşlik ediyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 18W şarj desteğine sahip 5000 mAh kapasiteli pili sağlıyor.

Bu pil hem USB-C girişi üzerinden hem de kablosuz olarak şarj edilebiliyor. 15W kablosuz şarj desteğine sahip telefon, Qi uyumlu cihazların pilini de 5W hızında kablosuz olarak doldurabiliyor. 3.5 mm. kulaklık jakı da hem Edge’de hem de Edge Plus’ta mevcut.

Motorola Edge Plus, ABD’de 1000 dolar, Avrupa’da ise 1100 avro karşılığında satılacak.

Motorola Edge 5G desteğini Snapdragon 765G ile sunacak

Motorola Edge’in özellikleri Plus versiyondan çok uzak olmasa da, arada bazı belirgin farklar var. 6.7 inç büyüklüğündeki ekran yine 90Hz yenileme hızına sahip ve kenarlara doğru kavis yapıyor. Ancak Edge’de HDR10+ desteği mevcut değil.

Motorola Edge’de 5G desteğini Qualcomm Snapdragon 765G işlemci sunuyor. Bu işlemciye Avrupa’da satılacak versiyonda 6 GB, Kuzey Amerika’da satılacak versiyonda ise 4 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB depolama alanı, microSD kart desteğiyle genişletilebiliyor. MicroSD kart desteği, Edge’in Edge Plus’a kıyasla avantajlı olduğu alanlar arasında yer alıyor.

Motorola Edge’de 64 megapiksel çözünürlüklü ana kameraya ultra geniş açılı ve telefoto kamera ile Uçuş Süresi sensörü eşlik ediyor. Telefonun önünde de 25 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Motorola Edge’in 4500 mAh kapasiteli pili, 18W hızlı şarj desteğine sahip. Kablosuz şarj özelliği ise Edge’de mevcut değil.

Motorola Edge mayıs ayında Avrupa, Latin Amerika ve Asya-Pasifik bölgelerinde satışa sunulacak. Akıllı telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 599 avro yazacak.

Hem Motorola Edge hem de Edge Plus, güçlü stereo hoparlörlere sahip. Her iki telefon da kutularından Android 10 işletim sistemiyle çıkacak.

İLGİLİ HABERLER