Teknoloji

Motorola Edge Plus ile üst sınıf mücadelesine geri dönebilir

motorola edge plus

Motorola, Moto Z3’ten bu yana üst segmentte konumlandırılan bir telefon çıkarmış değil. Ancak şirket, aradan geçen zamanı modern dönemin önemli unsurlarını barındıran bir telefon sunarak telafi edecek gibi görünüyor. Onleaks ve PriceBaba, Motorola Edge Plus adını taşıması beklenen telefona ait taslak görselleri paylaştı.

Motorola Edge Plus’ın en önemli özelliği olarak 6.7 inç büyüklüğündeki kenarlara doğru kavisli ve “çerçevesiz” ekranı öne çıkıyor. Taslaklardaki görüntü, akıllara Huawei Mate 30 Pro ve “şelale” ekranını getiriyor.

Görsellerde dikkat çeken bir diğer nokta ise Edge Plus’ın önündeki kamera deliğinin küçüklüğü. Bu kadar küçük bir sensörün çok kaliteli fotoğraflar çekebilmesi pek muhtemel görünmüyor. Ancak ekran deneyimi bakımından kamera deliğinin küçülmesinin “daha az rahatsız edici” olacağını söylemek gerekiyor.

Motorola Edge Plus Snapdragon 865 ile gelecek

Edge Plus, teknik özellikleri bakımından da amiral gemisi telefonlarla boy ölçüşebilecek gibi görünüyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 işlemcinin bulunması ve bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. 5000 mAh veya daha büyük kapasiteli bir pil taşıyacağı söylenen telefonda üç arka kameranın yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Edge Plus’ın kamera performansı bakımından Galaxy S20 Ultra gibi cihazlarla boy ölçüşmesine pek ihtimal verilmese de, bu konuda daha sağlıklı yorumlar yapabilmek için daha fazla detay gerekiyor.

Motorola Edge Plus’ın oldukça havalı görünen ekranının 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. 1080p çözünürlük telefonun eksi hanesine yazılsa da, bunun pil ömrünü uzatabilecek bir tercih olduğu belirtiliyor.

Motorola Edge Plus için henüz ortada net bir fiyat veya çıkış tarihi bilgisi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER