Teknoloji

Moto Z4 sızıntısına göre Motorola Moto Mods aksesuarlardan vazgeçmiyor

motorola moto z4

Motorola’nın Moto Z4 modeli sızdı. Aslına bakarsanız, şirketin dördüncü nesil amiral gemisi Android telefonunda çok fazla değişiklik olacak gibi görünmüyor. Ancak Moto Mod girişiminin hâlâ canlı olduğunu ve desteklenmeye devam edileceğini görüyoruz. Çünkü arkaya bakıldığında modüler Moto Mods aksesuarlarının bağlanmasını sağlayan bakır temas noktaları görülüyor.

Yeni Moto Mods aksesuarlarının çıkışı son zamanlarda yavaşlamıştı. Bu durum söz konusu hamlenin bir geleceği olup olmadığı konusunda tartışma yaratmıştı. Birden fazla sayıda Mod aksesuarın çıkışını en son 2017 model Moto Z2 Play ile birlikte görmüştük. O zamandan sonra üçüncü taraf şirketten katlanabilir klavye aksesuarını gördük. Ancak bu aksesuarın çıkışı da geçen yıl iptal edilmişti. Halbuki Motorola, o zamanlar Engadget‘a verdiği bir röportajda öngörülebilir bir gelecek için Mod aksesuarlar üzerinde çalışmaya devam edeceğini söylemişti.

Bu arada aradan geçen zamanda 5G Moto Mod aksesuarını gördüğümüzü hatırlatmalıyız. Şu anda ön siparişte olan bu aksesuar ABD’li Verizon’ın yakında müşterilerine sunmaya hazırlandığı 5G şebekesinde çalışacak. Bunun dışında yeni bir Mod aksesuarının işareti bulunmuyor. Tabii ki, Moto Mods ekleme noktasının elinde modüler aksesuarlar bulunan eski müşterileri memnun etmek, onları yeni modele de çekmek amacıyla eklendiğini düşünebiliriz.

Bu arada 91mobiles sitesi de başka detaylar hakkında bir haber verdi. 2019 model telefonda Snapdragon 855 işlemci kullanılabilir. Bu da geçen yıl Moto Z3’te kullanılan Snapdragon 835 gibi eskimiş işlemci nedeniyle mutsuz olan Motorola tutkunlarını sevindirebilir.

Moto Z4’te tek arka kamera mı olacak?

Sızan fotoğrafta görülen Moto Z4’te damla çentik var gibi görünüyor. Bu da Z serisi için yeni sayılır, ancak Motorola daha önce Moto G7 modelinde böyle bir ekran tasarımı denemişti. Fotoğrafta parmak izi okuyucusu da görünmüyor. Belki Motorola sensörü telefonun kenarına yerleştirmek yerine ekran içi parmak izi okuyucusunu tercih edebilir.

Ayrıca sızıntıda görülen kameranın 48 megapiksel Sony sensörü taşıyacağı söyleniyor. Tek lensli kamera sisteminin bulunması arka planı bulanıklaştırılmış portre fotoğraflarının nasıl çıkacağı konusunda sorulara neden olabilir. Ancak tek lensli arka kamera barındıran Google Pixel 3, Pixel 3 XL veya iPhone XR gayet iyi işliyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER