Teknoloji

Motorola Moto Z4 sızıntısı sonun başlangıcını işaret ediyor

motorola moto z4

Motorola‘nın akıllı telefon ordusunun en ön saflarında bir zamanlar Moto X serisi bulunuyordu. Ancak şirketin kontrolünün Lenovo’ya geçmesiyle birlikte liderlik görevini Moto Z serisi üstlenmişti. Moto X serisi ise “orta üst sınıf” bir ürün olarak konumlandırılmıştı. Ancak mevcut işaretler, Moto Z serisi için de bir sonun olduğunu gösteriyor. Motorola Moto Z4 hakkındaki son sızıntı, telefonun üst sınıf yerine orta segmentte konumlanacağını işaret ediyor.

Motorola henüz Samsung Galaxy S10, Huawei P30 veya LG G8 ThinQ ile rekabet edecek bir amiral gemisi telefon tanıtmış değil. Şirketin çıkardığı en son amiral gemisi olan 2018 model Moto Z3 bile 2017’ye ait bileşenler barındırıyor. Moto Z3’ün en önemli vaadi olarak Moto Mod ile 5G desteği sunulması göze çarpıyor. Moto Z3, diğer alanlarda geçtiğimiz yılın orta segment telefonlarıyla başa baş rekabet eden bir profil çiziyor.

Moto Z4 de orta segment bir cihaz olacak gibi görünüyor. 91mobiles‘ın haberine göre, akıllı telefonda Snapdragon 675 işlemci bulunacak. Bellek konusunda kesin bir bilgi bulunmasa da, telefonda 4 veya 6 GB RAM’in olması ve 64 ya da 128 GB dahili depolama alanı sunması muhtemel görünüyor. Moto Z4’e enerjisini 3600 mAh kapasiteli pilinin vereceği belirtiliyor.

Moto Z4’te 48 megapiksel çözünürlüklü, Quad Pixel teknolojisine sahip bir kameranın bulunması bekleniyor. Bu teknoloji sayesinde düşük ışıklı ortamlarda bile 12 veya 6 megapiksel çözünürlüklü karelerin yakalanabileceği belirtiliyor. Tek arka kamerayla yüksek kaliteli fotoğraflar elde edebilmek için yazılım tarafında da ciddi bir çaba sarf etmek gerekiyor. Telefonun önünde ise 25 megapiksellik bir kameranın bulunacağı söyleniyor.

Moto Z serisine karakterini Moto Mod aksesuarları veriyor. Bu ekosistem, şirketin beklediği ilgiyi görmemişe benziyor. Motorola Moto Z4 barındırdığı özellikler itibarıyla Moto Z serisindeki maceranın sonunun yaklaştığını düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER