Teknoloji

Mobvoi TicWatch E2 ve S2 TicMotion ile birlikte geliyor

Mobvoi TicWatch E2 ve S2 isimlerini taşıyan yeni akıllı saatlerini CES 2019‘da duyurdu. Şirket, Wear OS işletim sistemli saatlerinde TicMotion adı altında topladığı bir dizi yeni özellik sunuyor. Mobvoi’den yapılan açıklamaya göre, TicMotion sayesinde akıllı saatlerde çeşitli eylemlerin farklı işlevleri tetiklemesi mümkün oluyor. Örneğin, kullanıcılar pedal çevirmeye başladıklarında Bisiklet modunu manuel olarak aktif hâle getirmelerine gerek kalmayacak ve veriler otomatik olarak kaydedilecek.

E2’deki E harfi “Express” anlamına gelirken, S2’deki S harfi de “Sport” kelimesini temsil ediyor. Yeni saatler, Mobvoi’nin 2015’te Kickstarter kampanyasıyla çıkardığı TicWatch E ve S’nin devamı olma niteliğini taşıyor. Yoğun fiziksel aktivitelere dayanıklı olan her iki saat de 5 ATM’ye kadar suya dayanabiliyor. Bu da TicWatch E2 ve S2 ile yüzülebileceği anlamına geliyor.

İki saat hemen hemen aynı teknik özelliklere sahip. Hem E2’de hem de S2’de Qualcomm’un artık iyiden iyiye eskimiş olan Snapdragon Wear 2100 işlemcisi bulunuyor. 1.39 inç AMOLED ekran ve 415 mAh kapasiteli pil de iki saatin ortak özellikleri arasında yer alıyor. E2 ve S2 arasındaki en belirgin fark ise S2’nin daha dayanıklı bir kasaya sahip olması. Akıllı saat hâlihazırda askeri seviyede dayanıklılık standartlarının onayını bekliyor.

Mobvoi’nin verdiği bilgiye göre, TicMotion yüzme antrenmanlarında da kulaç atıldığını algılayarak yüzme moduna geçiş yapabiliyor. TicMotion özelliklerinin sayısını artırmayı planlayan Mobvoi, bu özellikleri güncellemelerle portföyündeki diğer cihazlara da eklemeyi istiyor. TicMotion sayesinde sadece bileği yukarı kaldırarak Google Asistan’ı aktif hâle getirmek de mümkün olacak. Başka uygulamalara da farklı hareketler atanabilecek. İvme ölçer, jiroskop ve kalp atış hızı sensörü gibi bileşenler de saatlerin özellikleri arasında yer alıyor.

Mobvoi TicWatch E2 ve S2‘nin fiyatları ve piyasaya çıkış tarihi henüz açıklanmadı. Ancak bu konudaki duyurunun da yakın zamanda gelmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER