Manşetler

Huawei P smart 2019 Ön İnceleme

huawei p smart 2019 on inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarının son yıllarda en hızlı şekilde büyüyen oyuncularından biri olan Huawei, portföyünü farklı segmentleri kucaklayacak şekilde genişletmeyi sürdürüyor. Çinli üreticinin bu doğrultuda giriş seviyesi ve orta segmentin arasını hedefleyerek geliştirdiği P smart serisi de 2019 ile birlikte yenilendi. 2018’in son günlerinde tanıtılan Huawei P smart 2019‘un Türkiye lansmanı da fazla zaman geçmeden yapıldı. Huawei P Smart 2019 ön inceleme yazımızda lansman etkinliğinde kısa süreliğine deneyimleme fırsatı yakaladığımız telefona dair izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

2019 model P smart, ilk bakışta tasarımıyla dikkat çekmeyi ve merak uyandırmayı başarıyor. Bu çekicilikte başrolü 6.21 inç büyüklüğündeki damla çentikli Fullview ekran kapıyor. Full HD+ çözünürlüğe sahip bu ekran, 19.5:9 görüntü oranıyla kullanıcılara oldukça geniş bir alan sunuyor.

Huawei P smart 2019’un en etkileyici yönlerinden birisi olarak hafifliği öne çıkıyor. Katalog değerlerinde cihazın tartıda 160 gram çektiği belirtiliyor. Telefonu elimize aldığımızda ise piyasadaki muadillerine kıyasla oldukça hafif olduğunu hissettik. Ele iyi oturan ve yormayan bir kasaya sahip olan cihaz, şık tasarımı rahat kullanılabilir biçimde sunmayı başarmışa benziyor.

Huawei P smart 2019’un arka paneline geçildiğinde ise geçtiğimiz yıl çıkan P20 lite‘a benzer bir tasarımın tercih edildiği görülüyor. Akıllı telefonun çift arka kamerası, panelin sol üst köşesine dikey olarak yerleştirilmiş. Panelin ortasında ise parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Arka panel için Gece Siyahı, Şafak Mavisi ve Mavi adı verilen üç renk seçeneği sunuluyor. Şafak Mavisi seçeneğinde renk tonları ışığın açısına göre değişiyor. P smart 2019’un arka paneli de parlak görüntüsüyle telefonun cazibesini yukarıya çekiyor. Ancak bu noktada arka panelin parmak izlerini belli etmeye biraz fazla meyilli olduğunu belirtmekte fayda var.

İnce bir kasaya sahip telefonun sol kenarında herhangi bir giriş veya tuş bulunmuyor. Çift SIM ve microSD kart tepsisinin yerleştirildiği yuva ise üst kenarda bulunuyor. Telefonun sağ kenarında ise güç butonu ve ses kontrol tuşları yer alıyor. P smart 2019’un 3400 mAh kapasiteli pili ise micro USB girişi üzerinden dolduruluyor.

Yazılım tarafına baktığımızda ise P smart 2019’un Huawei’nin son zamanlarda çıkardığı telefonlara benzer bir yerde durduğu görülüyor. Akıllı telefon kutusundan Android 9 Pie ile çıkıyor. Bu işletim sistemini Huawei’nin EMUI 9 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Böylelikle ortaya yakın zamanda Huawei veya Honor’un yeni cihazlarını kullananların aşina olduğu bir deneyim çıkıyor. Arayüz içinde dolaşmak oldukça rahat. Huawei’nin ön yüklü olarak sunduğu çeşitli araç ve uygulamaların yanında Google imzalı Android uygulamaları da telefonda mevcut.

Kamera uygulamasının tasarımı da Huawei’nin diğer telefonlarında gördüğümüz gibi. Yapay zekâya son zamanlarda büyük önem veren ve yatırım yapan Çinli üretici, bu yaklaşımı 2019 model P smart’ta da sürdürmüş. P smart’ın kamerasında da yapay zekâ destekli sahne modları bulunuyor. Buna ek olarak, Huawei’nin Hi Vision özelliği de telefonda mevcut. Kullanıcılar Hi Vision sayesinde P smart 2019’un kamerasını kullanarak yiyeceklerin kalori miktarını öğrenebiliyor veya tarihi yapılar hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

Huawei P smart 2019, Türkiye’de 2399 TL karşılığında satılacak. Akıllı telefona ilişkin daha kapsamlı bilgileri detaylı incelememizde sunmayı umuyoruz.

İLGİLİ HABERLER