EğlenceManşetler

MoBu: Daldan dala atlama zamanı

mobu-1

Mobil oyun endüstrisi son yıllarda önemli bir mesafe kat etti. Akıllı cihazlardaki gelişime paralel olarak, oyunların görsel kalitesi ve oynanabilirliği de ciddi ölçüde yükseldi. Artık görsel anlamda oyunculara kaliteli deneyim vadeden oyunlara daha sık rastlanıyor. Oyunculara göz zevki yaşatması için üstüne bir hayli titizlenildiği belli olan oyunlardan birisi de MoBu.

mobu-9

Öncelikli olarak MoBu’nun oyunun ana kahramanı olan gorilin adı olduğunu belirtmek gerekiyor. “5 filin iştahına sahip” olarak tanımlanan MoBu, garip vudu büyücüsü MaGu ile tanışmasının ardından ondan kısa kollarını uzatacak doğaüstü bir güç alır. Yalnız bu güçle birlikte MoBu’nun iştahı da artar ve 10 kasa muz bile ona yetmez olur. Bu hikayeyi, oyunun ana ekranında bulunan hikaye seçeneği aracılığıyla  izlemek mümkün.

mobu-7

MoBu, başlatıldığı zaman oyunculara kontrol mekanizmalarına ilişkin bilgi veriliyor. Hangi jestin nasıl bir hareket sağladığı, oyunculara uygulamalı olarak anlatılıyor. MoBu, hedefine ulaşmak için koşmak veya yürümek yerine uzun kollarının yardımıyla daldan dala atlıyor. Daldan dala atlarken MoBu’nun aşağıya düşmemesine veya önüne çıkan engellere çarpmamasına dikkat etmek gerekiyor.

mobu-3

MoBu’nun vahşi yaratıklarla dolu kasvetli ormanda başlayan macerası, kimyasal ve nükleer atıklarla dolu bir bataklık ve her yerinden lavlar akan bir volkanın ağzında devam ediyor. Mevcut 45 bölümde MoBu’nun amacı mümkün olduğunca fazla muz toplayarak bölümü tamamlamak.

mobu-2

MoBu’nun topladığı muzlar, zıplamak ve bölümleri tamamlamak için ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendisine sağlıyor. Ancak bir düşme veya çarpma sonucunda MoBu’nun macerası sona erdiği takdirde bir muz daha yemesi gerekiyor. MoBu’nun muzun sağladığı enerji tükenmeden bölümü tamamlamasının zorunlu olduğunu söylemekte fayda var.

mobu-6

MoBu, oyuncuların deneyimlerini kayıt altına almayı da ihmal etmiyor. Oyuncular tamamladıkları seviyelerin videolarını oyun içinden tekrar izleyebiliyor, hatta diledikleri takdirde oyun videolarını başka mecralarda paylaşabiliyor. MoBu’da oyuncular diledikleri takdirde ön kamerayı çalıştırarak oyun sırasında kaydedilen görüntülerini de izleyebiliyor.

mobu-4

MoBu’ya bölümleri tamamlaması için “power-up” olarak adlandırılan güçlendirme araçları da yardım ediyor. “İleride Başla” adını taşıyan araçta tropikal bir kuş MoBu’yu yakalayıp bölümün ilerleyen noktalarına taşıyor. Ekstra zaman aracı ise muzun MoBu’ya sağladığı enerjinin daha uzun soluklu olmasını sağlıyor. Söz konusu araçları denemek ücretsiz, ancak daha sonraki kullanımlar için biraz muz harcamak gerekiyor.

mobu-5

MoBu’da oyunculara kısa yoldan muz kazanmak için farklı yollar sunuluyor. Reklam videosu izleyerek ücret ödemeden 25 muz kazanmak mümkün. Facebook entegrasyonuysa 50 muzu beraberinde getiriyor. Uygulama içi satın alma özelliğiyse kullanıcılara fiyatları sırasıyla 2,69 TL, 10,99 TL ve 39.99 TL olarak değişen 300, 1500 ve 7000 muzluk paketler teklif ediyor.

mobu-8

MoBu’nun ilk bakışta akıllara tasarımıyla ödül kazanmış mobil oyunlardan Badland’i getirdiğini söylemek mümkün. Özellikle kasvetli ormanda geçen bölümleriyle oyuncuları yakalamayı başaran MoBu, ödüller ve uygulama içi satın alma unsurları arasındaki dengeyi kurmasıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. Tam adı MoBu – Macera Başlıyor olan oyunu iTunes App Store’dan indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER