EğlenceManşetler

Kebap World: Mutfakta ustalaşmaya hazır mısınız?

kebap world yorumlar

Mobil oyun ekosisteminde bir oyun formatının farklı şekillerdeki uygulamalarını görmek mümkün. Mutfak ve restoran yönetimi oyunları da ilk günlerden bu yana uygulama mağazalarının popüler unsurları arasında yer alıyor. Kebap World; bu tarz oyunları sevenlerin kendisine kültürel anlamda biraz daha yakın hissedeceği, “Türk işi” bir oyun. Kebap World inceleme yazımızda bu oyunla ilgili yorumlar yer alıyor.

Oyunda oyuncular makarna yapmaktan sıkılan genç bir kadınla Türkiye turuna çıkıyor. Bu Türkiye turunda farklı şehirlerdeki restoranlarda çalışan kahramanımız değişik mutfakları tanıyor ve yemek repertuvarlarını geliştiriyor. Kebap World temel itibarıyla çok zor bir oyun gibi görünmese de, oyunda ilerlemenin ilk bakışta düşünüldüğü kadar rahat olmadığını belirtmek gerekiyor.

Kebap World‘de işler kolaydan başlıyor. Oyuncular önce sadece Adana kebap ve ayran servisi yapıyor. Restorana gelen müşterilerin yoğunluğu da tek servis, tek ocak kurulumuna uygun şekilde oluyor. Ancak ilk bölümün geçilmesinin ardından hem menüdeki çeşitlilik hem de restorana gelen müşteri sayısı artıyor.

Müşterilere doğru ve hızlı servis yapmak, daha çok bahşiş almak için büyük önem taşıyor. Siparişi geciktikçe müşteri doğal olarak sinirleniyor ve bu da verilen bahşişe yansıyor. Siparişin iyice gecikmesi durumunda müşteri hiçbir ödeme yapmadan restoranı terk edebiliyor. Bu da hazırlanan siparişin boşa gitmesine ve para kaybına neden oluyor.

Müşteri memnuniyetini ve buna bağlı olarak geliri artırmak içinse yatırım yapmak gerekiyor. Oyuncular kazandıkları parayla ocak ve servis kapasitelerini artırabiliyor, yeni yemek malzemeleri alabiliyor ve yemeklerini geliştirebiliyor. Yemeğe yapılan yatırımlar doğrudan daha çok para kazanılmasına yardımcı oluyor. Ocak ve servis yatırımları ise tahmin edilebileceği üzere servisi hızlandırıyor ve bahşiş gelirinin artmasını sağlıyor.

Kebap World yemek ve oyun eğlencesini birleştiriyor

Restorandaki yoğunluğu yönetmek ise her zaman kolay olmuyor. Ocak ve servis kapasitesi artırılsa bile bir anda restorana dört müşterinin birden gelmesi işleri karıştırıyor. Hazırlanmakta olan siparişlerin üzerine yenilerinin de eklenmesi mutfakta bir kaosa yol açabiliyor. Bu durum bazı müşterilerin kaçmasına neden olsa da, belli bir sistem oturduktan sonra işler daha sakin şekilde ilerliyor.

Yemek yapmayı veya yemeyi, aynı zamanda da oyun oynamayı sevenler için Kebap World, eğlenceli zaman geçirmeyi sağlıyor.

Kebap World: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER