EğlenceTeknoloji

South Park Phone Destroyer: Tanıdık karakterlerle modern oyun deneyimi

South Park dünyanın en uzun süredir devam eden çizgi dizileri arasında yer alıyor. İkon hâline gelmiş karakterleriyle popüler kültürü hicveden dizi, bir taraftan da bu kültürün bir parçası olmuş durumda. Dolayısıyla günümüzün pek çok popüler kültür unsuru gibi South Park da mobil oyun ekosistemiyle tanıştı. South Park Phone Destroyer; çizgi dizinin izleyenlerin aşina olduğu dili ve çizgileri, mobil oyunların dinamikleriyle buluşturuyor. South Park Phone Destroyer inceleme yazımızda bu oyunla ilgili yorumlar bulunuyor.

Öncelikle oyunun South Park Digital Studios ile Ubisoft’un ortak çalışmasıyla oluşturulduğunu belirtmekte fayda var. Bu iş birliği sayesinde South Park’ın eğlenceli tarzıyla güncel oyun dinamiklerini bir arada bulmak mümkün oluyor. South Park Phone Destroyer’da oyuncular dizinin ana kahramanları Cartman, Stan, Kyle, Kenny ve diğer karakterlerle birlikte eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Gerçek zamanlı strateji savaşlarının yaşandığı oyunda oyuncular hem bilgisayara karşı hem de birbirleriyle mücadele edebiliyor. Oyun, South Park’ın çocuklarının hangi oyunu oynayacakları konusundaki tartışmalarıyla başlıyor. Ardından Kovboylar Kızılderililere Karşı oyununa karar veren Cartman ve arkadaşları, gerçek oyuncuyu “telefonunda ustalaşan yeni çocuk” olarak mücadeleye dahil ediyor.

south park phone destroyer yorumlarBurada oyuncular tıpkı bir kart oyunu oynarmış gibi karakterleri yönetiyor. Her karakterin farklı bir yeteneğe sahip olduğunu ve farklı bir şekilde resmedildiğini de belirtmek gerekiyor. Örneğin, Cartman oyunda şerif veya büyük büyücü olarak görülebiliyor. Stan kızılderili şefi, Kyle ise “Ninja Yahudi” olarak oyuncuların karşısına çıkıyor.

South Park Phone Destroyer‘da oyuncular iki farklı koldan ilerliyor. Bu kollardan birinde bilgisayara karşı mücadele edilirken, diğer yolda da oyuncular birbirlerine karşı gerçek zamanlı savaşlarda mücadele ediyor. Bilgisayara karşı olan savaşlarla gerçek oyuncularla yapılan savaşların formatlarının farklı olduğunu belirtmek gerekiyor.

South Park Phone Destroyer oyun içi satın alma unsurları da barındırıyor

Her mücadelenin sonunda kazanmaları durumunda oyunculara çeşitli armağanlar veriliyor. Bu yeni bir karakter kartı veya mevcut karakterlerin gücünü artırmayı sağlayacak altınlar olabiliyor. Oyun içi satın alma unsurlarının da Phone Destroyer’da mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

South Park Phone Destroyer dizinin hayranlarını kolaylıkla etkisi altına alacak bir oyun. Ancak modern savaş stratejisi oyunlarının dinamiklerinin başarılı biçimde uygulanması, oyunu tüm oyun severler için cazip bir seçenek hâline getiriyor.

South Park Phone Destroyer: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER