EğlenceTeknoloji

House Flipper: Eski evler yeni bir yüze kavuşuyor

house flipper yorumlar inceleme

Bir evi tadilattan geçirip daha sonra da satmak, hem yurt dışında hem de Türkiye’de örnekleri sıklıkla görülen bir işlem. Gerçek hayatta bu kadar sık görülen bir işlem, doğal olarak mobil oyunlara da ilham veriyor. Bu mobil oyunlardan birisi de House Flipper: Home Renovation. House Flipper: Home Renovation inceleme yazımızda bu oyunla ilgili yorumlar bulunuyor.

House Flipper’da oyuncular bir renovasyon yani yenileme şirketi yönetiyor. Hem bir usta hem de bir mimar olan oyuncular, rehber Cenk’in de yardımıyla bir evi tepeden tırnağa yenileyip satarak para kazanıyor. Oyuncuların evleri yenilerken isteklere göre hareket etmesi gerekiyor. Evler genellikle verilen siparişler doğrultusunda yenileniyor. Evlerin yenilenmesi sırasında oyunun birbirinden renkli diğer karakterleriyle de tanışılıyor. Buna ek olarak, oyunda ilerledikçe verilen yenileme işlerinin niteliği de artıyor. Görevler biraz daha detaylı hâle geliyor.

Oyunda ilerleme kaydettikçe oyunculara sunulan araçlar da artıyor. Örneğin, eve bir pencere yerleştirirken kullanıcıların önünde daha fazla seçenek bulunuyor. Bir pencerenin farklı renkteki versiyonlarını da oyunda bulmak mümkün oluyor. House Flipper eğitici bir oyun olarak da nitelenebilir. Oyuncular, bir eşyanın neden icat edilebildiğini House Flipper’da öğrenebiliyor. Oyun, kullanıcılara benzer yapıda başka bilgiler de sunuyor.

House Flipper’da oyuncuların seviyesi arttıkça kendilerine sunulan araçlar da, daha önce belirttiğimiz gibi, gelişiyor. Bu gelişime bağlı olarak verilen görevler de daha hızlı şekilde tamamlanıyor. Örneğin, testereyle tahta keserken bir eldiven kullanabilmek veya elektrikli bir testereye sahip olmak işleri hızlandırıyor.

House Flipper: Home Renovation oyuncuları kendilerine ofis de inşa edebiliyor

Oyuncular bir taraftan sonrasında satacakları evleri yenilerken, bir taraftan da kendilerine ofis inşa edebiliyor. Bu ofis, farklı tasarım fikirlerinin denenebileceği bir tür laboratuvar işlevini de görüyor. Oyuncular bu ofisi de daha sonra diledikleri takdirde satabiliyor.

Yenilenen ve tadilattan geçen evlerin satılması oyunun temel amacı. Ancak House Flipper: Home Renovation’ın özü itibarıyla mobil oyun ekosisteminde çok popüler olan dekorasyon oyunlarının bir örneği olduğu söylenebilir. Ana amaca farklı bir dokunuş yapılması ise House Flipper’ı rakip oyunlara karşı biraz daha avantajlı kılıyor. Oyun hem iOS hem de Android cihazlar üzerinde oynanabiliyor.
House Flipper: Home Renovation: App Store  Google Play

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER