Samsung Galaxy S ve ilk çıkan 7 inç’lik Galaxy Tab sahiplerini bekleyen kötü bir haber var. Bu iki ürün Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesini alamayacak. Şirketten gelen açıklamaya göre her iki cihazdaki RAM ve ROM miktarı işletim sistemiyle TouchWiz ve diğer deneyim arttırıcı uygulamaları bir arada çalıştırmak için yeterli gelmiyor.
Söz konusu haber birçok Galaxy S kullanıcısını üzecektir. Çünkü bu cihazda yer alan 1 GHz’lik Hummingbird işlemcisinin ve belleğin Ice Cream Sandwich’i kaldırabileceği düşünülüyordu, ne de olsa Galaxy S’te Ice Cream Sandwich güncellemesini almaya başlayan Nexus S ile aynı donanım bileşenleri bulunuyordu. Bu noktada iş Samsung’un da belirttiği gibi yazılımda takılıp kalıyor. Nexus S sadece temel Android işletim sistemini çalıştırıyor. Galaxy S’te ise Android’in üstüne bir de TouchWiz kullanıcı arayüzü, operatör servisleri, video arama yazılımı ve bazı ülkelerdeki cihazlarda mobil TV yazılımı çalışıyor. İşte tüm bunlar belleğe ek yük getiriyor. Sonuç olarak Galaxy S ve Galaxy Tab’in Ice Cream Sandwich’in tadına bakamayacak olmasına neden oluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S26 için One UI 9.5 çalışmalarına şimdiden başladı

Samsung Galaxy Buds yakında işitme cihazı olarak da kullanılabilecek

Galaxy Z Fold 8’e yoğun ilgi Samsung’un planlarını değiştirdi

Samsung Galaxy A18 4G Android 17 ile ortaya çıktı

Samsung Galaxy Tab S12 Ultra’nın ilk görüntüsü çentiği doğruluyor
HTC’de geçen yaz aylarında benzer bir sorunu Desire modeliyle yaşamıştı. Desire’ın yetersiz RAM miktarı nedeniyle bu cihazın Gingerbread’e güncellenemeyeceği belirtilmiş, ancak sonrasında HTC kendi Android arayüzünde bazı kırpmalar yaparak Desire için Gingerbread güncellemesini sunmuştu. Ancak Samsung TouchWiz’in bütünlüğünü bozmak istemediği için Ice Cream Sandwich güncellemesine yolu baştan kapatıyor.
İlgili – Samsung Tomorrow
Günün Öne Çıkan Fırsatları
REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.


