Manşetler

Mobil internet paylaşımı paralı oluyor, ayda 9 TL ücret geliyor

mobil internet paylaşımı 9 tl

Evde veya işte kullandığımız internet, son zamanlarda Adil Kullanım Kotası nedeniyle epey fazla tartışma konusu oluyor. Şimdi buna bir de mobil internet ile ilgili yeni bir tartışma daha ekleniyor. Turkcell tarafından abonelere gönderilmeye başlanan mesajda, kullanıcıların belirli bir miktar veri tüketiminden sonraki internet paylaşımları için ayda 9 TL ödeyeceği belirtiliyor.

Teknolojioku‘nun haberine göre, Turkcell tarafından abonelere gönderilen bir mesajla ortaya çıkan durumla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Aynı zamanda Vodafone veya Türk Telekom gibi mobil operatörlerden de konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Ancak diğer operatörlerin de aynı adımı atacakları tahmin ediliyor.

Mobil internet paylaşımı nedir?

iPhone, iPad, Android telefon ve tabletler, hatta hücresel bağlantı özellikli bilgisayarlarda hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan kişisel erişim noktası özelliği bulunur. Bu özelliği etkinleştirdiğiniz takdirde SIM kartlı cihazınız bir bağlantı noktasına dönüşür ve diğer cihazlar Wi-Fi üzerinden bu cihaza bağlanarak o hattın mobil internetini paylaşır.

Turkcell’in 15 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlatacağı yeni uygulamayla birlikte, mobil cihazınızın kişisel erişim noktası özelliğini açıp başka cihazlarınızı bağladığınızda belirli bir veri sınırına kadar herhangi bir ek ücret durumu söz konusu olmayacak. Kesin olmamakla birlikte bu miktarın 2 GB olduğu söyleniyor. Bu sınırı aştıktan sonraki kullanımlar için de aylık 9 TL’lik bir ücret yansıtılacak. Kullanıcıların mobil internet paylaşımını etkinleştirmek için ek bir adım atmaları veya abonelik açtırmaları gerekmeyecek.

Akıllı telefon veya tabletin mobil internetini kişisel erişim noktası üzerinden başka cihazlarla paylaştırmak, birçok kullanıcının başvurduğu işlemlerden bir tanesi. Kullanıcılar bu şekilde mobil operatörden USB modem, taşınabilir modem veya ek veri hattı satın almadan, mevcut hatlarının internet bağlantısını tablet, bilgisayar veya benzeri cihazlarla kolaylıkla paylaşıyordu. Uzun zaman boyunca da bu işlem için ek ücret ödemediler.

Yurt dışında ise mobil internet bağlantısını başka cihazlarla paylaştırmanın karşılığında müşterilerinden ücret talep eden birçok mobil operatör olduğunu biliyoruz. Bazı operatörler Turkcell’in başlatmayı planladığı uygulama gibi ücretlendirmeyi otomatik olarak yaparken, bazıları da mobil internet paylaşımını ayrı bir abonelik seçeneği olarak sunuyor ve aylık ücreti en baştan talep ederek bu servisi sunma yoluna gidiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER